Antena Meniu Search
x

Bijuterii din metal și ceramică dentară create de un pasionat de artă din Galaţi

Cum pandemia a ţinut oamenii departe de cabinetele stomatologice, inevitabil nici tehnicienii dentari nu au avut prea mult de muncă.

de Redactia Observator

la 18.08.2020, 17:10

Vezi și
  • O bijuterie necesită multă migală şi câteva zile de lucru.
  • Ajung să coste şi 2000 de euro în funcţie de complexitate.

Dar asta nu a fost o mare supărare pentru un bărbat din Galaţi. Tehnician dentar de mai bine de două decenii, şi pasionat de sculptură, omul şi-a dedicat tot timpul artei sale.

Aşa se face că din ceramica şi metalul folosite pentru lucrările dentare bărbatul a creeat adevărate opere de artă, dar şi bijuterii unice în lume.

Oleg Fuga a trecut Prutul la Galaţi acum 20 de ani. S-a stabilit pe plaiuri mioritice şi a deschis un cabinet de tehnică dentară. Dar pasiunea pentru sculptură nu l-a părăsit. Aşa se face că din metal şi ceramica dentară creează adevărate opere de artă. Unele de purtat, altele de admirat.

Oleg Fuga: Se aplică picătură cu picătură, ceva de genul ăsta. Eu îi dau forma gândită de mine, cum ar urma să fie ca exemplu. Cu pensula picătură cu picătură, durează mult timp, uneori durează ore, alteori zile. Şi aplicând ceramica peste ceamică se pune la ardere. Se coace în cuptor la o temperatură de 960 de grade.

O bijuterie necesită multă migală şi câteva zile de lucru.

Bijuteriile sale, în mare parte cercei şi pandantive, inspirate din lumea fantastică a basmelor, ajung să coste şi 2000 de euro în funcţie de complexitate.

Oleg Fuga: Avand laborator de tehnica dentară am încercat din pasiune, din hobby ca am incercat să fac pe dinţi nişte lucrări demonstrative. Folosesc tehinica dentara stricat ca şi cum aş face dinţi din metalo ceramica. Când încep să lucrez pornesc de la o idee şi iese cu totul altceva. E ca şi cum aş intra în transă, nu mai văd, nu mai înţeleg. Îmi place foate mult să lucrez în abstract.

Lucrările semnate de Oleg au ajuns şi peste hotare, la diverse competiţii de artă unde au fost apreciate şi chiar premiate.

Oleg Fuga a creat până acum doar bijuterii unice în lume, şi asta pentru că nimeni nu s-a gândit până acum să folosească tehnica dentară şi materialele din stomatologie pentru a face artă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Bijuterii din metal și ceramică dentară create de un pasionat de artă din Galaţi