Antena Meniu Search
x

Asigurarea de vacanță, tot mai populară printre turiștii români, ATENȚIE, ofertele conțin însă și CAPCANE!

Card european de sănătate? Sau asigurare de călătorie? E întrebarea la care au încercat să găsească un răspuns reporterii Observator, la începutul sezonului de vacanţe. Pentru câteva zeci de lei, firmele de asigurare oferă un colac de salvare în perioada călătoriei.

Vezi și

Card european de sănătate? Sau asigurare de călătorie? E întrebarea la care au încercat să găsească un răspuns reporterii Observator, la începutul sezonului de vacanţe. Pentru câteva zeci de lei, firmele de asigurare oferă un colac de salvare în perioada călătoriei.

Gratis, cardul de sănătate oferă şi el servicii medicale peste hotare. Atenţie, însă, la condiţii şi capcane, mai ales când vine vorba despre asigurări. 

Asigurările de vacanţă sunt tot mai populare în rândul românilor. În faţa zecilor de oferte însă, deciziile se iau mai greu. Mai ales că unele ascund şi capcane.

Dacă nu ciţiţi cu atenţie în ce sumă limită vi se acordă serviciile, e posibil să fiţi nevoiţi să scoateţi bani din buzunar pentru a acoperi diferenţele. Cel mai solicitat tip de asigurare este cel clasic. Turistul are parte, în primul rând, de acoperire medicală.

Pe lângă aceasta, asigură bagajele turistului, asigură anumite bunuri, inclusiv răspunderea civilă, în anumite cazuri.

Primul pas este să încheiaţi poliţa de asigurare înainte de a pleca în vacanţă, iar în cazul unei probleme apelaţi numărul de urgenţă afişat pe aceasta.

De restul se va ocupa compania de asistenţă, fără costuri suplimentare.

Dacă un român plăteşte, în medie, pentru a-şi asigura 10 zile de vacanţă în jur de 40 de lei, o familie va achita ceva mai mult, adică 97 de lei. Mai scumpe sunt poliţele de asigurare pentru vacanţele în afara Europei. 

Un alt produs - poliţa storno este importantă şi aceasta, noi o recomandăm. Este mai puţin cunoscută şi asigură clientul pentru eventualele probleme ce pot apărea înainte să plece.

Există şi alternativa. gratuită. Printr-o simplă cerere, românii pot obţine un card european de sănătate, valabil un an. Acesta poate fi folosit atât în clinici private, cât şi de stat, dacă au un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

De acest card pot beneficia doar persoanele asigurate. Există şi unele bănci care oferă astfel de servicii. Ele sunt incluse însă în anumite pachete şi se oferă selectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Asigurarea de vacanță, tot mai populară printre turiștii români, ATENȚIE, ofertele conțin însă și CAPCANE!