O asistentă de la Spitalul de Urgenţă Arad croiește echipamente de protecţie în timpul liber
Când autorităţile nu mai au bani pentru echipamentele de protecţie ale medicilor, tot ce rămâne este solidaritatea oamenilor. O asistentă de la Spitalul de Urgenţă Arad a decis să le dea o mână de ajutor colegilor şi a început să le croiască echipamente de protecţie.
- Mariana confecționează, de una singură, echipamente de protecție
- Oboseala nici nu contează în astfel de perioade, mărturisește asistenta
În spatele unui costum de protecţie sunt nopţi nedormite şi ore de muncă. Sufrageria Monicăi s-a transformat într-un adevărat atelier de croitorie.
Mariana Cojocaru, asistentă - Este un material impermeabil, are un material PVC pe o faţă, pe dos este frotir. Frotir Beta 2 care poate fi spălat la 95 de grade. Este total impermeabil. Şi oferă protecţie maximă, gradul 5.
Materialele pentru primele costume le-a cumpărat din banii ei. Acum, însă, se bucura de sprijinul celor din jur. Unii donează bani, alţii se implică direct în procesul de fabricaţie al echipamentelor.
Mariana Cojocaru, asistentă - Nu beneficiem de acest echipament special. Atunci, m-am gândit să creştem gradul nostru de protecţie. Au vrut şi colegele, au fost încântate de idee.
- O asistentă eroină, care a donat 63 L de sânge, interzisă la donare. Decizia ar fi fost legată de o ceartă cu...
- "Era o fată foarte iubitoare, delicată". Andreea a renunţat la viaţă, copleşită de greutăţi. Peste două...
- Ce a împins-o pe Andreea, asistenta de la UPU Constanţa, să îşi pună capăt zilelor. O copilă de trei ani a...
- O asistentă de la UPU Constanţa, găsită moartă în casă. Andreea avea doar 28 de ani şi era mama unei fetiţe...
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Mariana nici nu se gândește la demisie
În Arad, zeci de cadre medicale au demisionat în aceasta perioadă, Monica a comtinuat, însă, să lupte.
Mariana Cojocaru, asistentă - Când merg la cele confirmate, acolo echipamentul este extraordinar. Şi pe celelalte secţii, fiind cu această salopetă, chiar nu am nicio problemă.
La secţiile în care nu sunt trataţi pacienţi COVID-19, protocolul nu impune folosirea echipamentelor speciale de protecţie pentru coronavirus, astfel că angajaţii au costumele obişnuite de spital, formate din pantaloni şi cămaşă sau halate, împreună cu măşti, mănuşi şi capelină.
Vornica Ioana, medic ginecolog - Îi mulțumim foarte mult Monicăi pentru ce a făcut pentru noi. E foarte important sa fim protejați.
O astfel de salopeta este momemtan realizata de mâinile iscusite și deja obosite ale asistentei și ajunge sa coste 50 de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰