Antena Meniu Search
x

O asistentă de la Spitalul de Urgenţă Arad croiește echipamente de protecţie în timpul liber

Când autorităţile nu mai au bani pentru echipamentele de protecţie ale medicilor, tot ce rămâne este solidaritatea oamenilor. O asistentă de la Spitalul de Urgenţă Arad a decis să le dea o mână de ajutor colegilor şi a început să le croiască echipamente de protecţie.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 18:14

Vezi și
  • Mariana confecționează, de una singură, echipamente de protecție
  • Oboseala nici nu contează în astfel de perioade, mărturisește asistenta

În spatele unui costum de protecţie sunt nopţi nedormite şi ore de muncă. Sufrageria Monicăi s-a transformat într-un adevărat atelier de croitorie.

Mariana ​Cojocaru, asistentă - Este un material impermeabil, are un material PVC pe o faţă, pe dos este frotir. Frotir Beta 2 care poate fi spălat la 95 de grade. Este total impermeabil. Şi oferă protecţie maximă, gradul 5.

Materialele pentru primele costume le-a cumpărat din banii ei. Acum, însă, se bucura de sprijinul celor din jur. Unii donează bani, alţii se implică direct în procesul de fabricaţie al echipamentelor.

Mariana Cojocaru, asistentă - Nu beneficiem de acest echipament special. Atunci, m-am gândit să creştem gradul nostru de protecţie. Au vrut şi colegele, au fost încântate de idee.

Mariana nici nu se gândește la demisie

În Arad, zeci de cadre medicale au demisionat în aceasta perioadă, Monica a comtinuat, însă, să lupte.

Mariana Cojocaru, asistentă - Când merg la cele confirmate, acolo echipamentul este extraordinar. Şi pe celelalte secţii, fiind cu această salopetă, chiar nu am nicio problemă.

La secţiile în care nu sunt trataţi pacienţi COVID-19, protocolul nu impune folosirea echipamentelor speciale de protecţie pentru coronavirus, astfel că angajaţii au costumele obişnuite de spital, formate din pantaloni şi cămaşă sau halate, împreună cu măşti, mănuşi şi capelină.

Vornica Ioana, medic ginecologÎi mulțumim foarte mult Monicăi pentru ce a făcut pentru noi. E foarte important sa fim protejați.

O astfel de salopeta este momemtan realizata de mâinile iscusite și deja obosite ale asistentei și ajunge sa coste 50 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » O asistentă de la Spitalul de Urgenţă Arad croiește echipamente de protecţie în timpul liber