Antena Meniu Search
x

Astăzi prăznuim un MARE SFÂNT! Mulți români îi poartă numele și sărbătoresc în această zi

În a noua zi a lunii februarie, românii sărbătoresc un mare sfânt

În a noua zi a lunii februarie, românii sărbătoresc un mare sfânt

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul al III-lea și era prieten cu preotul creștin Sapriciu. Diavolul a semănat ură între cei doi, încât, nu dorea să se mai întâlnească. După un timp, Nichifor a trimis câțiva prieteni la preotul Sapriciu să-l roage să-l ierte. Pentru că nu a primit iertarea, Nichifor a mers singur la el și, cazand la picioarele lui, i-a spus: "Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul". Sapriciu nu i-a acordat iertare, iar Nichifor a plecat de la dânsul rușinat.

Ulterior, Sapriciu s-a lepădat de Dumnezeu. Sapriciu a ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor. Văzând Sfântul Nichifor că Sapriciu s-a lepădat de Hristos, a început să strige către călăi: "Eu sunt creștin și cred în Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepădat! Deci, tăiați-mă pe mine în locul lui".

În urma acestei mărturisiri, Nichifor a fost tăiat în locul lui Sapriciu și a murit în numele lui Hristos, potrivit crestin-ortodox.ro

Troparul Sfantului Mucenic Nichifor

Mucenicul Tău, Doamne Nichifor, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Astăzi prăznuim un MARE SFÂNT! Mulți români îi poartă numele și sărbătoresc în această zi