Antena Meniu Search
x

Video "Atâta mare de oameni n-am văzut niciodată". Record la Pelerinajul de Sf. Parascheva: Peste 260.000 de creştini s-au închinat la raclă în cele 9 zile

Cel mai mare pelerinaj al anului s-a încheiat ieri, când racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva a fost readusă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Peste 260.000 de oameni ajuns anul acesta să se închine la racla sfântă  în cele 9 zile de pelerinaj. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 17.10.2022, 08:26

Vezi și

Ieri dimineaţă, înainte ca soarele să răsară, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, grea de 300 de kilograme, a fost purtată pe umeri de opt preoţi şi aşezată la locul ei, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, după ce timp de 9 zile a fost depusă într-un baldachin special amenajat, în curtea bisericii. 

Record la pelerinajul de Sf. Parascheva

Nichifor Botoșăneanul - Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor: Aducerea sfintelor moaşte în Catedrală nu presupune închiderea zilelor de prăznuire pe care le avem în cinstirea Sfintei Parascheva, nici închinarea pe care continuăm să o facem. 

Peste 260 de mii de creştini au trecut pe la raclă în acest an, cu 50 de mii mai mulţi ca în 2019. 

Pe acelaşi subiect

Ion Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău: În acest an, am atins o cotă maximă de participare per totală pe toate evenimentele la pelerinaj de peste 340 de mii de persoane. Dintre care peste 260 de mii s-au închinat la racla cu sfintele moaște. Astea ar fi primele două recorduri. Celelalte sunt recordurile de participare la Calea Sfinților și la Sfânta slujbă arhierească de pe data de 14. 

Clara Mihociu - reporter Observator: Chiar dacă au fost 9 zile de pelerinaj, un număr mai mare de zile decât în mod obişuit, par să nu fi fost destule, asta pentru că după ce racla a fost introdusă în catedrală, oamenii au continuat să vină. Acum sunt în jur de 3.000 de persoane la rând, iar numărul lor continuă să crească de la o oră la alta. 

Credincioasă: Se pare că credinţa încă continuă, nu trebuie neapărat să fie sărbătoare ca să aducă lumea aici la Sfânta Cuvioasă. Pur şi simplu face omul ce simte, şi credinţa i-a chemat şi astăzi.  

Doamnă: Atâta mare de oameni n-am văzut niciodată. E foarte frumos, e o încărcătură emoţională deosebită.

Zilele de weekend au fost şi cele care au adus cei mai mulți pelerini în Iaşi. Sâmbătă au stat la coadă peste 40.000 de credincioşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Atâta mare de oameni n-am văzut niciodată". Record la Pelerinajul de Sf. Parascheva: Peste 260.000 de creştini s-au închinat la raclă în cele 9 zile