Antena Meniu Search
x

Atentie la pestele pe care il cumparati pentru masa de Florii!

Atentie la pestele pe care il cumparati pentru masa de Florii. Inspectorii sanitar-veterinari au gasit deja peste gresit etichetat si depozitat in conditii care nu respecta regulile de igiena. Cine nu verifica produsul inainte, risca sa se imbolnaveasca.

Vezi și

Intr-o piata din Capitala, un comerciant vinde file de crapt novac la pretul de 24 de lei pe kilogram, acelasi pret ca al crapului de Dunare. In realitate, fileul de crap novac nu costa mai mult de 13 lei kilogramul. Ca sa fiti siguri ca pestele pe care il alegeti este intr-adevar proaspat, trebuie sa fiti atenti la cateva mici detalii: pestele trebuie sa fie alunecos, ochii trebuie sa fie iesiti din orbite, gura sa fie deschisa, iar branhiile roz.

Din sapte unitati verificate de inspectori, cinci au fost sanctionate cu amenzi de peste 7.000 de lei.

Si in pietele din Brasov, inspectorii sanitar-veterinari au verificat legumele proapete. Folosesc un aparat special care indica daca produsele contin substante periculoase pentru organism.

Aparatul nu minte, spun specialstii, asa ca vanzatorul poate fi contrazis cu dovezi. Un comerciant a folosit ingrasaminte ca sa obtina produse mai mari si mai frumoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Atentie la pestele pe care il cumparati pentru masa de Florii!