Antena Meniu Search
x

Atenţie mare, şoferi! Din 28 septembrie, veţi fi PENALIZAŢI pentru o nouă abatere în trafic

O nouă veste rea pentru şoferii români! Codul rutier stabileşte că, din 28 septembrie, şoferii vor fi penalizaţi în trafic dacă nu îndeplinesc anumite reguli

O nouă veste rea pentru şoferii români! Codul rutier stabileşte că, din 28 septembrie, şoferii vor fi penalizaţi în trafic dacă nu îndeplinesc anumite reguli

Codul rutier nu este foarte clar în ceea ce priveşte folosirea centurii de siguranţă de către pasageri şi, în special, de către pasagerii minori, scrie avocatnet.ro.

"Conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice", se menţionează în reglementările în vigoare în prezent.

Din 28 septembrie, însă, regulile se vor schimba, căci OG nr. 21/2014, publicată în Monitorul Oficial încă din luna august, instituie noi obligaţii pentru şoferi.

Mai precis, aceştia vor trebui, în primul rând, să-şi informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a purta centura de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, şoferii vor avea obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

Este vorba despre scaune speciale prevăzute cu sisteme de fixare şi asigurare gândite pentru confortul şi siguranţă celui mic. Scăunelele se fixează de bancheta din spate, cu ajutorul unor centuri speciale sau a celei de siguranţă a maşinii. Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate în funcţia de vârstă şi greutatea celor mici, scrie avocatnet.ro.

Mai mult chiar, din 28 septembrie va fi interzis transportul copiilor în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă. Excepţie de la această regulă vor face autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum şi taxiurile, dacă în acestea din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Atenţie mare, şoferi! Din 28 septembrie, veţi fi PENALIZAŢI pentru o nouă abatere în trafic