Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile din Târgu Jiu declară război ciorilor. Păsările vor fi alungate cu un sistem care scoate un sunet deranjant, inclusiv pentru oameni

Autorităţile din judeţul Gorj au început războiul cu... ciorile. Se întâmplă la Târgu Jiu, acolo unde cetăţenii au ajuns la limita răbdării din cauza numărului mult prea mare de păsări, mai ales în parcuri. Municipalitatea a cumpărat un sistem care scoate un sunet deranjant pentru zburătoare şi oameni deopotrivă, dar totuşi eficient în alungarea păsărilor care au ocupat parcurile cu miile.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 17:44

Vezi și

Primăria din Târgu Jiu vrea să sperie ciorile din oraş cu sunete care deranjează păsările. Acestea şi-au făcut cuib în Parcul Central şi fac o mizerie de nedescris printre operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi. 

Adrian Dăianu, director Edilitara: A costat aproximativ 1.260 de lei. Este un aparat conceput special pentru a elimina aceste păsări de pradă. Aparatul emite sunete ale păsărilor de pradă şi zgomote de puşcă.

Marcel Romaneu, primar Târgu Jiu: Am încercat ca primele soluţii cu retezarea vârfurilor de la copacii foarte înalţi din din Parcul Central. Ciorile sunt păsări extreme de inteligente şi întotdeauna găsesc soluţii, indifferent de variantele pe care noi le-am propus.

Dispozitivul funcţionează doar pe timpul zilei şi porneşte la un interval de 15 minute. Doar că zgomotul pare că-i sperie mai mult pe... localnici. 

Pe acelaşi subiect

"Sunt multe şi cu acest zgomot sperăm să nu...am văzut că se tretrag pe acolo, pe cablurile de curent".  

"Stau oamenii pe bancă şi se găinăţează pe oameni, pe haine".

"La mine la Romaneşti e mai rău. Fac mizerie. Trece prin zbor şi te pomeni cu...", se plâng oamenii.

Şi angajaţii societăţii care se ocupă de curăţenie par deznădăjduiţi. 

Adrian Dăianu, director Edilitara: Sunt costuri mari. În fiecare zi facem curat de 2 ori pe zi cu o echipă de 4-5 oameni. Se consumă aproximativ 3 tone de apă zilnic.

Ciorile sunt păsări protejate de lege şi nu pot fi eliminate prin împuşcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile din Târgu Jiu declară război ciorilor. Păsările vor fi alungate cu un sistem care scoate un sunet deranjant, inclusiv pentru oameni