Antena Meniu Search
x

Avertisment MAE pentru românii din Bulgaria. Cod galben de condiții meteo severe

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment pentru românii din Bulgaria, având în evoluția vremii în țara vecină, unde a fost emis cod galben de condiții meteo severe, cu vânt și ninsori abundente.

MAE a lansat un avertisment pentru românii din Bulgaria, unde a fost emis cod galben de condiții meteo severe - Sputnik via Hepta

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment pentru românii din Bulgaria, având în evoluția vremii în țara vecină, unde a fost emis cod galben de condiții meteo severe, cu vânt și ninsori abundente.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, începând cu ziua de vineri mai multe regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de ninsoare, însoţite de condiţii de formare a poleiului.

În acest sens, au fost emise următoarele coduri de atenţionare meteorologică:

Pentru ziua de vineri, intră în vigoare un cod galben de vânt în regiunile Pleven, Lovech, Gabrovo, Velico Târnovo, Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Varna, Sumen, Târgovişte, Stara Zagora, Sliven, Burgas, Haskovo, Iambol.

Pentru sâmbătă, s-a emis un cod galben de ninsoare cu strat de 10 - 15 centimetri, formare de polei, combinate cu vânt puternic (în special în regiunile muntoase), pe întreg teritoriul ţării.

MAE le recomandă şoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată, şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/ semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol puternic.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Avertisment MAE pentru românii din Bulgaria. Cod galben de condiții meteo severe