Antena Meniu Search
x

Avioane și rachete noi pentru armata română

Ultimele trei avioane F16 din escadrila cumpărată din Portugalia au fost preluate astăzi de armata română. Vom mai achiziţiona încă 36 de aparate de zbor, de da

Vezi și

Ultimele trei avioane F16 din escadrila cumpărată din Portugalia au fost preluate astăzi de armata română. Vom mai achiziţiona încă 36 de aparate de zbor, de data asta direct de la americani. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul apărării Mihai Fifor.

România va fi a 14-a ţară din lume care va avea sistemul de rachete Patriot, cel mai performant din lume. Factura este însă uriaşă. 4 miliarde de dolari. Aproape cât bugetul Ministerului pe un an. Însă, plata se va face eşalonat. 

Cumpărăm şi taburi noi, 10 la număr. Şi ne pregătim să achiziţionăm şi o nouă flotă de avioane F-16, pe lângă cele 12 luate deja din Portugalia care ne-au costat 670 de milioane de dolari.

La târgul de tehnică militară din Bucureşti, ministrul spune că vrea retehnologizarea industriei de apărare. Multe dintre dotările noastre sunt din al doilea război mondial. Un expozant din Norvegia vine cu o propunere.

45 de mii de euro costă un singur echipament. Ceva mai ieftine sunt minele anti-tanc din Finlanda. 3 mii de euro bucata.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că ne confruntăm cu multiple riscuri de securitate. Iar creşterea fondurilor pentru apărare este esenţială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Avioane și rachete noi pentru armata română