Antena Meniu Search
x

BACALAUREAT 2016. A apus vremea fiţuicilor şi a scrisului în palmă. Care sunt ultimele fiţe în materie de copiat la BAC

O simplă căutare pe Google a termenilor “copiat”, “metode de copiat” sau “cum să copiez” scoate la iveală zeci de site-uri ce comercializează instrumente de ultimă generaţie prin care elevii din România pot frauda un examen.

O simplă căutare pe Google a termenilor “copiat”, “metode de copiat” sau “cum să copiez” scoate la iveală zeci de site-uri ce comercializează instrumente de ultimă generaţie prin care elevii din România pot frauda un examen.

Fără a încălca vreo lege, site-urile româneşti ce pun la dispoziţie pixuri, căşti sau alte dispozitive care îi ajută pe elevi să copieze, sunt căutate în special în perioada exemenelor.

CARE AU FOST CELE MAI FOLOSITE DISPOZITIVE ANUL ACESTA:

Unele dintre site-urile care vând astfel de instrumente prezintă pe pagina proprie şi care sunt cele mai căutate produse din această perioadă. Cel mai vândut este un sistem compus dintr-o microcască şi un dispozitiv minuscul ce se lipeşte de haine şi prin intermediul căruia se răspunde le telefon.

“Nedetectabil şi foarte greu de bruiat, jumătate cât degetul mic de la mână, se lipeşte în gulerul la cămaşă sau pe umăr cu un plasture, în păr la o rita, breteaua de la sutien, etc. Telefonul mobil puteţi să-l aveţi asupra dumneavoastră sau să îl lăsaţi într-o mapă, poşetă, bluza nu mai mult de 10 de metri în aceeaşi încăpere”, e prezentarea care se face pe site-ul produsului. Acesta costă 299 de lei.

Un alt dispozitiv ce a fost la modă anul acesta, potrivit celor mai vândute produse de pe site-urile de specialitate, este o cutie GSM, ce reproduce un telefon mobil. Arată ca o banală cutiuţă, asemănătoare unei cutii de chibrit, în care se introduce cartela SIM a telefonului mobil şi care este conectată de cască insesizabilă din ureche. Acest dispozitiv răspunde singur la apeluri. Preţul este de 400 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 125 de elevi din cei aproximativ 125.000 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de Bacalaureat au fost eliminaţi pentru tentativă sau fraudă la primele două probe ale examenului de săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » BACALAUREAT 2016. A apus vremea fiţuicilor şi a scrisului în palmă. Care sunt ultimele fiţe în materie de copiat la BAC