Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gafă de proporţii la Târgul de turism de la Berlin! Un bărbat cu burta la vedere, ales ca imagine reprezentativă pentru România

România s-a prezentat la târgul de turism de la Berlin cu burta goală.

de Redactia Observator

la 13.03.2018 , 21:54

România s-a prezentat la târgul de turism de la Berlin cu burta goală. Un bărbat pe jumătate dezbrăcat şi cu şosete albe a fost promovat pe unul dintre bannerele standului ţării noastre. Oficialii români au încercat să ascundă gafa tot în mod tipic românesc. Iar pozele au fost verificate abia după ce au devenit virale pe întreg internetul.

Tradiţie, folclor, dansatori în costume populare şi un bărbat care-şi ţine capul în mâini, cu burta goală, pantaloni scurţi şi şosete albe în picioare. Aşa arăta unul dintre afişele prin care reprezentanţii României încercau să atragă turişti la târgul de la Berlin.

Abia după o zi, reprezentanţii ţării noastre au încercat să acopere imaginea cu o boxă. În timp ce la Ministerul Turismului s-a declanşat o anchetă.

Vezi și

Mihuţ Năstăsache, purtător de cuvânt la Ministerul Turismului: "Este o situaţie regretabilă. Din păcate, arhiva fotografică pe care am găsit-o la minister şi materialele de promovare conţin foarte multe greşeli. Respobsabilul din cadrul Ministerului care avea obligaţia să verifice şi să remedieze eventualele probleme şi-a încheiat raporturile de serviciu."

Însă demisia nu spală ruşinea. Mai ales că nu a fost singura gafă de la standul României. Pe un alt afiş, "Vlad Ţepeş" a fost tradus în limba germană cu un cuvânt care nu există. 

Mai grav este că greşelile nu au trecut neobservate. Au ajuns în toată presa internaţională şi au devenit virale pe facebook. Jurnaliştii au descris şi cum organizatorii români au strâns mesele şi scaunele din stand pentru a le face loc dansatorilor.

Şi cum bucătăria românească nu a fost promovată, deşi este lăudată de toată lumea. În concluzie, au scris că "în ţara care aşteaptă turiştii să-i descopere frumuseţile, autorităţile încă încearcă să ţină pasul cu lumea." 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Gafă de proporţii la Târgul de turism de la Berlin! Un bărbat cu burta la vedere, ales ca imagine reprezentativă pentru România