Antena Meniu Search
x

Bărbat din Adunați, ucis de viitura produsă pe râul Provița. Trupul său, găsit la 5 kilometri de locul dispariției

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit, după ce a fost luat de o viitură, în localitatea prahoveană Adunați. Zece pompieri l-au căutat pe localnic, în zona râului Provița.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 28.05.2021, 19:46

Vezi și

Conform putătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, zece pompieri au intervenit vineri după-amiază, pentru căutarea unui bărbat care a fost surprins de o viitură produsă pe râul Provița din comuna Adunaţi, satul Ocina de Jos.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit decedat, în apropiere de Valea Bradului, de către un echipaj de la IPJ, la 5 kilometri de locul dispariției.

În Prahova e instituit Cod portocaliu de inundații, iar bărbatul a fost surprins de o viitură produse pe râul Provița care străbate comuna Adunați. 

Cod galben de inundații

Ploile puternice au provocat, vineri, mai multe probleme în județul Prahova. Centrul Infotrafic anunța că traficul rutier pe DN1 Ploiești – Brașov, la Nistorești, este blocat din cauza aluviunilor ajunse pe șosea odată cu pietre și crengi.

Sunt și câteva gospodării inundate, dar și o hală în localitatea Nistorești.

Vineri până la miezul nopții, hidrologii au anunțat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Ialomița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moroeni – amonte S.H. Târgoviște, în județele Dâmbovița și Prahova. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Vulcana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bărbat din Adunați, ucis de viitura produsă pe râul Provița. Trupul său, găsit la 5 kilometri de locul dispariției