Antena Meniu Search
x

Un bărbat dintr-un centru social din Târgu Mureş a vrut să-şi dea foc

Un scandal de proporţii a izbucnit la un centru social din Târgu Mureş, după ce Primăria i-a anunţat pe locatari că trebuie să evacueze căminul. Este vorba despre un adăpost de noapte, aflat în stare avansată de degradare, care ar trebui renovat până la începutul lunii octombrie.

de Redactia Observator

la 10.08.2019, 08:40

Vezi și

Un scandal de proporţii a izbucnit la un centru social din Târgu Mureş, după ce Primăria i-a anunţat pe locatari că trebuie să evacueze căminul. Este vorba despre un adăpost de noapte, aflat în stare avansată de degradare, care ar trebui renovat până la începutul lunii octombrie. Însă mulţi dintre cei care stau aici nu vor sub nicio formă să plece. Ar avea unde să se mute, dar refuză şi ameninţă cu greva foamei şi cu gesturi extreme. Un bărbat a vrut chiar să-şi dea foc. 

Zeci de asistaţi social au declarat război Primăriei. Nu vor sub nicio formă să-şi părăsească locuinţele pe perioada lucrărilor de reabilitare şi ameninţă cu greva foamei. Un bărbat chiar a turnat benzină pe el şi a ameninţat că-şi dă foc.

Într-un final, a fost convins de echipajul de intervenţie să renunţe. 

Oamenii ar avea unde să se ducă, spun reprezentanţii Primăriei. Ei susţin că le-au oferit locuri temporare de cazare în oraş şi, timp de cinci luni, le-au dat şi câte 1.000 de lei, să-şi găsească locuinţe de închiriat. 

Oamenii spun altceva: ar fi fost anunţaţi prea târziu şi, oricum, nu sunt mulţumiţi de condiţiile din clădirile unde ar urma să stea 

Locatarii cer amânarea reparaţiilor până în martie, ca să aibă timp să strângă bani. Nici gând, susţine Primăria, care a oprit apa şi energia electrică, iar astăzi va începe montarea schelelor. 

În centrul social sunt cazate peste 100 de persoane fără adăpost. Municipalitatea spune că multe dintre ele abuzează de ajutorul statului. Este un adăpost de noapte, deci ar trebui să locuiască acolo doar după lăsarea întunericului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În momentul în care lucrările vor fi finalizate, persoanele care corespund cerinţelor impuse de lege vor fi reprimite în acest azil.

Lucrările de reabilitare se vor termina la începutul lunii octombrie. În ultimile trei luni, Primăria din Târgu Mureş a investit peste 200.000 de lei pentru renovarea adăpostului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat dintr-un centru social din Târgu Mureş a vrut să-şi dea foc