Antena Meniu Search
x

Bărbat din Ilfov lăsat liber zile întregi, după ce era să-și omoare soția și copilul. Mărturia dramatică a victimei (Video)

Prea târziu și foarte greu dar totuși s-a întâmplat. O femeie și fiul ei pot în sfârșit să respire. Bătăuşul care era să-şi omoare soţia şi care şi-a izbit copilul de pereţi, în urmă cu aproape cinci zile, abia acum a fost arestat. Justiția și-a făcut simțită puterea doar după imaginile şi întreaga poveste au fost făcute făcute publice, duminică seară, la Observator. Chiar și așa, bărbatul a mai stat încă 48 de ore liber să facă ce vrea.

de Redactia Observator

la 18.08.2020, 19:42

Vezi și
  • Femeia și fiul ei au fost la un pas de moarte
  • Bărbatul, extrem de violent, a fost arestat după zile întregi

14 august. Într-o casă din Ilfov se dezlănţuie Iadul. Un bărbat îşi loveşte fără milă fosta iubită, cu pumnii şi picioarele.

Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, bărbatul îşi ia în braţe fiul de doi ani şi-l izbeşte de perete.

Victima violenței domestice: L-a trântit de perete, iar cel mic a căzut jos. Mătuşa mea a venit şi l-a luat de jos că era între picioarele lui, să nu-l calce, şi el a continuat să ne lovească şi pe mine şi pe mama mea cu pumnii şi cu picioarele. Ce a fost aici, a fost jale.

În cele din urmă, bărbatul pleacă din casă şi este prins de poliţişti câteva ore mai târziu. Este însă eliberat la scurt timp, deşi încălcase ordinul de protecţie pe care femeia îl obţinuse în urmă cu cinci luni, când a încheiat relaţia. Nici procurorii nu au cerut mandat de arestare, pe motiv că ar fi intrat în casă cu acordul fostei iubite. Femeia cedase rugăminţilor acestuia de a-şi vizita fiul.

Victima violenței domestice: Am apeluri la 112, la Poliţie la Buftea, la Poliţie la Otopeni, şi toţi spunându-mi acelaşi lucru, că n-au ce să facă, că avem aceleaşi drepturi până nu se dă o hotărâre judecătorească.

Reporter Observator: Ţi-e teamă acum de el?

Victima violenței domestice: Da, îmi este teamă!

Reporter Observator: De ce îţi este cel mai teamă?

Victima violenței domestice: Pentru că el nu ţine cont de nimic şi poate veni oricând înapoi să mă agreseze sau să-mi ia copilul.

Nici imaginile extrem de brutale suprinse de camera video din apartament, nici martorii, nici vânătăile femeii nu l-au impresionat pe procuror. Abia la două zile după ce imaginile au fost difuzate la Observator în exclusivitate, oamenii legii au decis că totuşi bărbatul poate fi considerat pericol public.

Agresorul a fost reţinut aseară pentru 24 de ore şi astăzi a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. A fost nevoie de cinci zile, timp în care se putea întâmpla orice.

Cosmin Andreica, preşedinte sindicat Europol: Această întârziere, poliţia după intervenţie sesisează procurorul în legătură cu faptele săvârşite, violenţa domestică în continuare e tratată cu multă lejeritate de către procurori. Trebuie să fie un exemplu astfel de măsuri preventive faţă de alţi potenţiali agresori mai ales că la nivelul IPJ Ilfov ştim despre cazul din urmă cu câteva luni de zile în care o femeie a fost ucisă în urma unei situaţii similare în care agresorul, fostul ei soţ, a încălcat ordinul de protecţie.

Cosmin Andreica, preşedinte sindicat Europol: Nu facem decât să încurajăm astfel de comportamente şi agresiuni, pentru că în mentalul acelui agresor, el ştie că nu va păţi nimic şi oricând va fi dispus să repete.

Este drama multor victime ale violenţei domestice care spun că, deseori, poliţiştii intervin când deja e prea târziu. La fiecare 30 de secunde, o femeie din România e bătută. Anul trecut, 51 de femei au fost ucise de partenerii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bărbat din Ilfov lăsat liber zile întregi, după ce era să-și omoare soția și copilul. Mărturia dramatică a victimei (Video)