Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Barbatii au probleme genetice

Cercetatorii australieni au stabilit ca transformarea genetica a barbatilor se va intinde pe o perioada de cinci milioane de ani. Specialistii nostri cred ca intervalul va fi mult mai scurt

Vezi și

Totul porneste de la Cromozomul Y, care, in urma 200-300 de milioane de ani, avea 1.700 de gene. Acum "cromozomul masculinitatii" mai are doar 45 de gene. Adica de aproape 40 de ori mai putin decat avea initial.

Barbatii nu au facut nimic. De vina este industrializarea globala. "In mediu exista o serie de substante chimice care sunt asemanatoare cu hormonii produsi, in mod normal, de ovar. Asupra barbatilor au efect feminizant", a explicat un medic specialist.

Cercetatorii s-au apucat sa identifice substantele responsabile pentru acest lucru. Au gasit 15.000 de substante intitulate "hormoni chimici feminini", de care domnii chiar nu se pot feri. Unde ii gasim? Peste tot: in erbicide, in pesticide, in gazele de esapament, in ambalaje. pana si in biberoane si tetine. Toate aceste substante nu doar ca au afectat grav cromozomul Y, dar au condus si la injumatatirea numarului de spermatozoizi ai domnilor.

Peste toate acestea, se adauga efectul nefast al femeilor asupra "organismului masculin". Cu toate astea, "Nici voi nu puteti fara noi, nici noi fara voi", a spus un barbat.

Asa este, dar oamenii de stiinta vin cu niste precizari. Barbatii care castiga mai putin decat partenerele, incep sa aiba probleme in dormitor. Tocmai de aceea, apeleaza des la medicamente pentru tratarea disfunctiilor erectile. Totusi, indiferent de venituri, barbatii admit ca acasa nu-si permit sa mai fie "tigrii" de la munca.

Solutia pentru cresterea numarului spermatozoizilor este sportul. Barbatii trebuie sa faca aproximativ 15 ore de sport pe saptamana. Astfel, numarul celulelor barbatesti va creste cu 70 la suta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Barbatii au probleme genetice