Antena Meniu Search
x

Băsescu a votat la Ambasada Moldovei: “Orice om care gândeşte la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu

Traian Băsescu a votat, duminică dimineaţă, la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, fostul preşedinte declarând că a votat pentru candidatul care în campania electorală a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România, anume Maia Sandu.

Traian Băsescu a votat, duminică dimineaţă, la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, fostul preşedinte declarând că a votat pentru candidatul care în campania electorală a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România, anume Maia Sandu.

”Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi am votat pentru candidatul care în toată campania a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România. Categoric în faţa alternativei Dodon sau Mai Sandu orice om care gândeşte la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu pentru că Dodon propune anularea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că cetăţenii Republicii Moldova îşi vor pierde dreptul la liberă circulaţie în UE. Dodon propune intrare în Uniunea Vamală ceea ce înseamnă sărăcie, Maia Sandu propune drumul către Uniunea Europeană, către piaţa liberă a Uniunii Europene şi între cei doi candidaţi este o diferenţă uriaşă în ceea ce propun ca soluţii de guvenare. Maia Sandu propune o Republică Moldova care să-şi însuşească valorile europene, pe când

Dodon propune un drum către Moscova care înseamnă o guvernare de tip oligarhic”, a declarat Traian Băsescu după ce a votat.

Traian Băsescu a venit alături de soţia sa, Maria şi a fost aşteptat în faţa ambasadei Republicii Moldova de un grup de susţinători care l-au aplaudat pe fostul preşdinte atât la intrarea în ambasadă, cât şi la ieşire, solicitându-i să le arate paşaportul moldovenesc, lucru pe care Băsescu l-a făcut în uralele acestora.

Vezi şi Alegeri Republica Moldova: Peste trei milioane de moldoveni, aşteptaţi la urne să aleagă între Igor Dodon şi Maia Sandu. Secţiile de vot s-au deschis (VIDEO)

La ora transmiterii acestei ştiri, circa 50 de persoane stăteau la coadă la ambasada de la Bucureşti aşteptând să le vină rândul să voteze

Candidatul socialist la preşedinţia Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a ameninţat pe fostul preşedinte român Traian Băsescu, sugerând în cursul unei dezbateri electorale că, dacă va câştiga scrutinul din 13 noiembrie, îi va retrage cetăţenia moldoveană pe care acesta a primit-o recent.

Moldovenii care locuiesc în România au la dispoziţie unsprezece secţii de vot amenajate în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Braşov, Bacău, Suceava şi Craiova. Studenţii moldoveni care învaţă la universităţi româneşti, dar şi basarabenii din diaspora au creat pagini speciale pe Facebook prin care mobilizează oamenii să meargă la vot duminică, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Băsescu a votat la Ambasada Moldovei: “Orice om care gândeşte la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu