Antena Meniu Search
x

Video Bătrâna păcălită de falșii ”călugări” vânduse un apartament și voia să facă un bine celor mai puţin norocoşi

Peste 130 de mii de euro dispăruţi după o înselăciune la telefon. O pensionară a crezut că face un bine, dar şi-a dat de fapt banii unor hoţi. Indivizii, deţinuţi dintr-un penitenciar din Iaşi, s-au dat drept călugări ai unor mănăstiri şi au cerut ajutor pentru săraci. Astfel de cazuri sunt tot mai dese în ultima vreme.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.02.2021, 19:58

Vezi și
  • Bătrâna de 71 de ani a fost păcălită să le dea infractorilor 132.000 de euro, sub pretextul că sunt bani pentru o casă de copii.

”Poliţia! Poliţia! Culcat!” Aşa au intrat poliţiştii, la prima oră a dimineţii, peste trei falşi călugări.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: ”Ieri, polițiștii Capitalei au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie în municipiul Bucureşti dar şi în judeţele Suceava şi Brăila”.

Cei 3 sunt complicii unor deţinuţi, închişi de ani buni la Penitenciarul Iaşi pentru omor. Împreună au reuşit acum să păcălească o pensionară să le dea o sumă fabulos de mare. 

Au sunat-o şi i-au cerut să doneze pentru construcţia unui azil de bătrâni şi a unei case pentru copiii fără adăpost. 

Bătrâna, păcălită să doneze pentru o casă de copii

Ca să fie convingători s-au dat drept călugări de la mânăstirile Putna şi Suceava şi au învăţat-o cum să facă transferuri bancare. Aşa i-au luat peste 130.000 de euro până când bătrâna şi-a dat seama că practic e furată şi a cerut ajutor poliţiei.

Poliţiştii au ridicat inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere din blocul în care femeia în care locuieşte. Şi asta pentru că, la un moment dat, unul dintre suspecţi a venit până la uşa femeii pentru a ridica o tranşă de bani.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: ”Doi bărbaţi au fost reţinuţi în cauză urmând ca astăzi a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală”.

Polițiștii au recuperat doar 14.000 de euro

Pensionara avea banii, spun surse din anchetă, pentru că vânduse un apartament. Şi şi-ar fi dorit să împartă din ce are şi celor care mai puţin norocoşi. Nu a apucat pentru că escrocii au ajuns la ea înainte. 

Doar 14 mii de euro au reuşit să recupereze poliţiştii până acum. Alte 38 de mii au fost găsite în contul unuia dintre indivizii implicaţi iar banii au fost puşi sub sechestru.

Pentru vecini, povestea pare scoasă din filme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţiştii suspectează că hoţii ar fi acţionat la pont. Astfel de înşelăciuni se tot întâmplă în ultima vreme. Practic metoda "Accidentul", adaptată în funcţie de victimă. 

Poliţiştii ne sfătuiesc să fim extrem de atenţi la oricine ne sună şi ne cere bani. Şi dacă nu reuşim să ne dăm seama dacă spun sau nu adevărul, să cerem ajutorul unor rude, prieteni sau vecini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bătrâna păcălită de falșii ”călugări” vânduse un apartament și voia să facă un bine celor mai puţin norocoşi