Antena Meniu Search
x

Video Bătute, ținute în mizerie și tatuate cu numele proxeneților. Coșmarul trăit de femeile obligate să se prostitueze în România și în Spania

Bătute, ţinute în mizerie şi tatuate cu numele proxeneţilor. Sunt umilinţele de coşmar prin care au trecut mai multe femei, obligate să se prostitueze în România şi în Spania de către o reţea de proxeneţi. O amplă operaţiune coordonată de EUROPOL a dus la eliberarea a 18 dintre victime, unele dintre ele minore sau însărcinate.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 21.03.2021, 20:21

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Este salvarea pe care mai multe femei, sechestrate de proxeneţi într-un apartament din Girona, o aşteaptă de luni bune. În spatele uşilor, Poliţia Naţională din Spania descoperă victime obligate să trăiască şi să lucreze în condiţii mizere. Printre ele se numără inclusiv femei însărcinate, dar şi o minoră care, pe lângă prostituţie, era forţată să producă materiale pornografice. 

Celia Munoz, purtător de cuvânt Poliţia Naţională: Unele victime erau marcate în diverse părţi ale corpului cu tatuaje de pe care se putea citi numele proxeneţilor şi de asemenea, semne de identificare pentru alţi proxeneţi din zonă. 

În total, 18 femei au fost eliberate. Proxeneţii - români din Bucureşti, Giurgiu şi Galaţi - racolau tinere vulnerabile prin metoda lover boy. Le seduceau, apoi, le abuzau fizic şi le exploatau. Banii ajungeau în totalitate la liderii reţelei care se afişau cu bunuri şi maşini de lux pe reţelele de socializare. 

Celia Munoz, purtător de cuvânt Poliţia Naţională: Pentru a continua, erau ameninţate şi agresate fizic şi apoi duse în Spania, Germania, Regatul Unit şi Danemarca, unde erau obligate să se prostitueze atât în stradă, cât şi în cluburi. 

180 de agenţi din România şi Spania au luat parte la operaţiunea coordonată de EUROPOL. Au fost arestate 19 persoane. Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor efectuate în ambele ţări, au fost confiscaţi mii de euro, sisteme informatice, bijuterii, dar și bunuri utilizate la cântărirea, dozarea şi ambalarea drogurilor. 

Pe lângă trafic de persoane şi proxenetism, membri reţelei sunt acuzaţi de trafic, consum de droguri şi spălare de bani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Bătute, ținute în mizerie și tatuate cu numele proxeneților. Coșmarul trăit de femeile obligate să se prostitueze în România și în Spania