Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bazar de Cotroceni. Peste 200 de bucureşteni şi-au deschis curţile, sau chiar casele pentru vizitatori. Cum a luat naştere ideea de succes

În acest sfârşit de săptămână suntem invitaţi la o plimbare printre casele interbelice din cartierul Cotroceni. Sunt spectaculoase, iar localnicii ne aşteaptă cu limonadă şi cafea la poartă. Mai mult, unele vile îşi vor deschide şi uşile pentru noi. Însă doar mâine.  

de Redactia Observator

la 07.10.2023 , 21:13

Evenimentul Bazar de Cotroceni are deja o tradiţie. S-a născut iniţial din dorinţa de socializare între vecini. Acum, peste 200 de localnici şi-au deschis larg curţile caselor şi stau la taclale cu vizitatorii. Alţii vând cărţi sau alte obicte de prin casă. 

Bazar de Cotroceni. O plimbare aparte

"E o atmosferă super faină, adică nu e doar că îţi expui curtea, ci pur şi simplu te întâlneşti cu prieteni, vezi lucruri frumoase, vremea ţine întotdeauna cu noi. Este ceva extraordinar", spune un participant.

Vezi și

Copiii au dat şi ei o mână de ajutor să îşi întâmpine oaspeţii cum se cuvine: "Bazar de Cotroceni. Am contribuit fiecare câte puţin. Avem limonadă, brioşe, fursecuri, goffre".

Pe acelaşi subiect

"Totul a început în 2018, când o prietenă din cartier, care se mută din nefericire din cartier, a zis să facă un mic yardsale la ea în curte. Spre surprinderea noastră, au venit mulţi alţi vecini de pe stradă să ne întrebe cum ar putea şi ei să participe la un astfel de eveniment şi cumva acolo s-a nascut ideea Bazar de Cotroceni", povesteşte Dinu Drog, organizator.

"Este senzaţional să ne vedem vecinii şi să ne cunoaştem. Am mai fost şi anul trecut şi trebuie să repet experienţa pentru că e foarte frumos", spune un participant.

Ana Rubeli a fondat comunitatea "Aici a stat" şi ştie totul despre casele vechi din Bucureşti. "Ne aflăm într-un cartier vechi de peste trei secole, în care arhitectura dominantă este arhitectura interbelică. Avem clădiri în stil Art Deco, în stil neoromânesc, în stil mediteranean. Practic, aici avem o capsulă a timpului", arată Ana Rubeli, fondator Aici a stat.

În Cotroceni a stat şi scriitorul Constantin Chiriţă. "Da, este chiar cel care a scris romanul sau seria de romane Cireşarii, care ne-au încântat multora dintre noi copilăria şi el este una dintre personalităţile care au locuit aici, pe lângă alte presonalităţi precum sculptorul Dumitru Gheată, Şerban Cioculescu. Practic, ne puteam plimba aici şi ne întâlneam fie cu Regina Maria, fie cu personalităţi ale vremii", adaugă Ana Rubeli, fondator Aici a stat. 

Una dintre cele mai fotografiate case din cartier este deschisă pentru vizitare doar mâine. Aşadar, mai este timp şi mâine să vă lăsaţi maşinile şi să porniţi într-o plimbare la pas printr-unul din cele mai frumoase cartiere ale captialei - Cotroceni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Bazar de Cotroceni. Peste 200 de bucureşteni şi-au deschis curţile, sau chiar casele pentru vizitatori. Cum a luat naştere ideea de succes