Antena Meniu Search
x

Primul bebeluș infectat cu noul coronavirus a revenit în brațele mamei

Covid i-a despărţit la puţin timp după naştere. O mamă şi bebeluşul ei au stat timp de trei săptămâni departe unul de altul. Chiar în ziua în care a împlinit o lună, primul nou-născut infectat cu coronavirus a ajuns, din nou, acolo unde îi e locul: în braţele mamei. 

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 14:48

Vezi și
  • Bebelușul a stat trei săptămâni departe de mama lui.
  • Bebelușul s-a infectat cu noul coronavirus într-o maternitate din Timișoara.

Bebeluşul a fost declarat vindecat şi a plecat acasă în aplauzele şi lacrimile medicilor şi asistentelor care l-au îngrijit, din prima zi de viaţă.

Cu lacrimi în ochi, această tânără mămică îşi strânge copilul la piept. L-a născut în urmă cu fix o lună, în Maternitatea Odobescu din Timişoara. După ce acolo a fost declarat focar de coronavirus şi bebeluşul s-a îmbolnăvit, cei doi au fost despărţiţi.

O despărţire ce a părut cât o veşnicie. Timp de trei săptămâni, Dimitri a stat internat singur în Maternitatea suport-covid Bega. Medicii şi asistentele au avut grijă zi de zi de el.

Atât mama, cât şi bebeluşul au fost infectați cu covid 19 în maternitatea focar din Timișoara, dar tânăra mămica a reuşit să se vindece mai repede. Astăzi, copilul de 3 kilograme şi 700 de grame a fost luat acasă. Cu mari emoţii!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iacob Daniela, medic neonatolog: Mulţumesc la Dumnezeu că am prins ziua asta. Este cea mai mare fericire să pot să-l dau sănătos la mama în braţe.

Mădălina, mama bebelușului: Eu vă mulţumesc din suflet, sunteţi prezentă în rugăciunile mele şi ale familiei mele.

În maternitatea suport covid din Timișoara mai sunt încă doi bebeluși internați, infectați cu covid 19, patru proaspete mămici, dar și o gravidă. Astăzi, managerul Maternităţii Odobescu a plecat de la conducere, printr-un ordin de ministru, pentru proasta gestionare a situației produse de covid 19 în instituție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primul bebeluș infectat cu noul coronavirus a revenit în brațele mamei