Bei apă de la ROBINET? Eşti în MARE PERICOL! Iată de ce
Deşi nu este recomandat, mulţi români continuă să consume apă de la robinet, fără să ştie că se expun la pericole mari
Deşi nu este recomandat, mulţi români continuă să consume apă de la robinet, fără să ştie că se expun la pericole mari
Tiroida:
Specialiștii spun că în organismul nostru se găsesc perclorați. Percloratul este un produs secundar folosit la fabricarea rachetelor și a combustibilului, airbagurilor și a focurilor de artificii. Această toxină se poate găsi și în apă de la robinet și în unele alimente.
Oamenii de știință au constatat la scară largă expunerea oamenilor la perclorați, precum și o conexiune între nivelurile de perclorat și nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit unui studiu recent, nou-născuții cu niveluri ridicate ale hormonului de stimulare a tiroidei pot fi afectați de cantitățile mici de perclorat care se găsesc în apa de băut a mamei lor.
Clorul din ea are potenţial cancerigen:
„Apa de la robinet este clorinată. Asta nu înseamnă că nu este potabilă, însă dacă reţeaua de distribuţie este veche, poate exista în apă chiar şi plumb provenit din ţevi. Practic, reţeaua de distribuţie a apei este publică şi privată. Chiar dacă apa vine microbiologic pură pe reţeaua publică, se poate contamina pe cea privată, însă nu este o regulă. O problemă rămâne clorul pe care îl conţine, cu potenţial cancerigen. O parte se elimină dacă lăsăm apă într-un vas, însă altă parte se combină, la gătit, cu materia organică şi apare o substanţă periculoasă - trihalometan”, explică prof. dr. Mencinicopschi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰