Antena Meniu Search
x

Un belgian ne promovează ţara mai bine decât noi

Trebuie să recunoaştem, fie că ne place, fie că nu. Sub umbra emblematicei frunze, turismul în grădina carpatică, nu prea a crescut. Ci mai degrabă s-a ofilit. Turiştii străini se încăpăţânează să ne ocolească ţara.

Vezi și

Un avantaj pentru vecinii bulgari care, pe lângă ţara frumoasă, staţiunile îngrijită şi serviciile foarte bune, mai au ceva: promovare.

Mai ţineţi minte brandul nostru de ţară? Celebra frunză de milioane de euro care trona deasupra grădinii carpatice? Trebuia, pe hârtie cel puţin, să aducă hoarde de turişti străini pe meleagurile noastre. Ce s-a întâmplat? Absolut nimic.

Unde autorităţile noastre au dat chix, a rezolvat problema. un belgian. Îndrăgostit iremediabil de ţara noastră, flamandul şi-a propus să promoveze România. Şi a şi făcut-o. A construit un site în care le spune străinilor de ce ţara noastră trebuie văzută măcar o dată-n viaţă.

Problema noastră, ca popor, e că ne aşteptăm ca totul să ne pice din cer. Fără să facem prea mult efort pentru asta. Noi ne mulţumim să ştim că avem o ţară frumoasă.

Dar când vine vorba să profităm de frumuseţi, ne oprim. Eddy Vyncke a aflat târziu de ţara noastră. Dar, după doi ani de stat la noi, nu a mai vrut să se întoarcă acasă.

"Turistul nu este interesat sa vina in România într-un hotel de 4, 5 stele şi sa plătească ca în altă ţară. Turiştii vor ceva din România autentică. În România, autenticul nu o să-l găseşti în oraşele mari, la Bucureşti. Se găseşte la ţară", spune el. 

E-adevărat, România autentică există la sat. Dar are şi un defect. Este ascunsă. Iar aceasta este exclusiv vina autorităţilor. Aici a intervenit diferenţa de mentalitate dintre Belgia şi România. Eddy putea să se mulţumească cu ce a văzut el. Dar a făcut mai mult. A creat un site în care le povesteşte străinilor cât de frumoasă e ţara noastră.

A reuşit cu 3000 de euro să facă ce n-a făcut statul cu milioane. Să transforme România autentică într-un El Dorado al turiştilor în căutare de linişte şi pace.

Site-ul belgianului îşi propune să promoveze România autentică. Pe lângă fotografii şi clipuri video, pe site-ul Romtourist.com există adevărate recenzii ale obiectivelor turistice sau a oraşelor medievale. Totul sub deviza "România autentică la un preţ cinstit"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un belgian ne promovează ţara mai bine decât noi