Antena Meniu Search
x

Video Beneficii şi recompense pentru cei vaccinaţi. Marea relaxare începe deja cu evenimente test

Vaccinaţii au din ce în ce mai multe beneficii. Vor putea merge la primele spectacole test, care se ţin în această săptămână cu sălile pline. Dar şi la meciuri sau restaurant. Ba chiar primesc şi recompense. Spre exemplu, o editură oferă cărţi gratuite celor imunizaţi. Campania a stârnit furia antivaccinişilor. Printre ei, creatoarea de modă, Dana Budeanu.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 11.05.2021, 21:14

Vezi și

Premierul a dat lovitura de începere a relaxării. Cu spectatori, aşa cum va fi şi finala Cupei României. 7.500 de oameni vor asista la meciul programat pe 22 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Tot acolo şi tot cu spectatori va fi şi amicalul tricolorilor cu Georgia, pe 2 iunie. 

Cristi Ghiţă, subsecretar de stat ministerul Sporturilor: Vorbim de toate persoanele care prezintă un risc scăzut sau 0 de transmitere a vizuruslui. În primul rând persoanele care au completat schema de vaccinare. Vorbim despre persoanele care au trecut prin boală sau de persoanele care pot prezenta un test covid negativ. 

Până să ajungem pe stadion, vom putea merge la teatru şi la operă. La Bucureşti şi la Cluj. Şi chiar de săptămâna asta. 

Daniel Jinga, manager Opera Naţională: Ne-am bucurat de suportul STS și angajații noștri vor sta la intrări pentru a fluidiza accesul publicului cu o ora înainte de începerea evenimentului. 

Pe acelaşi subiect

De la 1 iunie, restaurantele ar putea fi deschise la interior, la capacitate maximă, doar pentru cei imunizaţi. 

Razvan Crişan, proprietar restaurant: Știți cum e..dacă vrei să te duci la un magazin să-ti iei o apă, apa ar trebui să fie un drept fundamental, dar totuși costă 2 lei. La fel și cu vaccinul. Atâta timp cât guvernul pune la dispoziția populației vaccinul gratuit, ai dreptul să zici nu, dar din păcate asta vine și cu un cost. 

Cert este că persoanele vaccinate încep să aibă tot mai multe beneficii. Chiar şi cărţi gratuite.

Barna Nemethi, CEO editură: Cine își face vaccinul se poate prezenta la orice librărie și să primească o carte de a noastră. 

Recompense criticate de cei care nu vor să se vaccineze

Campania a stârnit şi critici. Creatoarea de modă Dana Budeanu a anunţat pe reţelele de socializare că nu va mai cumpăra cărţi de la această editură. 

Răspunsul editurii a venit în acelaşi stil. "Nu uitați, fătălăilor și ameţitelor, că persoanele vaccinate între 7 și 16 cu prima doză pot merge în orice magazin să își aleagă o carte mocăngeală."

''E puțină discriminare. Așa mi se pare. Poate cineva are problemă de sănătate și nu poate să se vaccineze.'' 

''Şi eu m-am vaccinat şi mi se pare că toată lumea ar trebui să o facă.''

''E decizia celor care nu vor să se vaccineze, de a nu se vaccina. Deci nu poţi să te simţi discriminat.''

Şi problema carantinei pentru copii la revenirea din ţările de pe lista galbenă este pe cale să se rezolve. În această vară va începe şi vaccinarea adolescenților. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Între 12 și 15 ani vorbim de circa 800.000 de persoane eligibile, nu e un număr foarte mare deci putem asigura practic 1,6 milioane de doze.

Este doar o chestiune de timp. După Canada, Statele Unite au devenit a doua ţară care aprobă utilizarea serului celor de la Pfizer BioNtech pentru copiii peste 12 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Beneficii şi recompense pentru cei vaccinaţi. Marea relaxare începe deja cu evenimente test