Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Benoni, bărbatul de 68 de ani fără adăpost care înfrumuseţează Sectorul 3. Trecătorii îi aduc mâncare, haine, dar şi culori cu care să deseneze

Om fără adăpost, dar plin de talent. Este povestea lui Benoni, un bărbat care desenează de mai bine de un an trotuarul din zona unui centru comercial din Sectorul 3. Trecătorii îl ajută cu materialele de care are nevoie şi îi aduc zilnic de mâncare în schimbul desenelor frumoase pe care le văd atunci când trec pe strada lui. 

de Redactia Observator

la 22.08.2022 , 08:28

Benoni are 68 de ani şi a fost la viaţa lui bijutier. Nu ne-a spus cum şi-a pierdut locul de muncă şi a devenit om al străzii însă ne-a povestit despre pasiunea lui de a desena. De un an locuieşte pe o stradă din Sectorul 3 unde a început să picteze.

Reporter: De câţi ani staţi aici?

Benoni: De anul trecut. Îmi place să fac ceva, să am o ocupaţie. Aici am găsit locul ăsta.

Vezi și

Nu cerşeşte niciodată însă oamenii îi aduc mâncare, haine, dar şi culori cu care să deseneze.

Pe acelaşi subiect

Benoni: Oamenii care vor să facă un bine îmi mai dau câte o sumă de bani, câte un leu. Mai mult, mai puțin. Fiecare cum vrea. Cum îl lasă inima. În mare se bucură că îmi zic că "de câte ori trec pe aici mă minunez".

Formele pe care le pictează Benoni sunt aproape perfecte deşi sunt trasate cu mâna liberă

În ciuda talentului evident, Benoni spune însă că mai are de exersat.

Benoni: Nu am simetrie. Deci nu sunt mulţumit de absolut nimic în domeniul simetriei. Poate cu timpul, ştiu eu, făcând mai des, mai des, poate voi dobândi.

Cei mai mulţi îi apreciază munca şi spun că aspectul străzii s-a schimbat radical după apariţia desenelor sale.

Localnic: E un talent nemaipomenit. Om de valoare. Nu știu ce a fost la viața lui că e amărât așa cum e, dar nu-l ia nimeni în seamă. Astea sunt făcute numai de el. Frumos. A schimbat totul aici.

Localnic: Face ceva interesant care atrage privirea oamenilor.

Localnic: Are omul o indemănare şi are puțină inteligență de face lucrul ăsta. Eu nu aș putea să fac aşa ceva cu toate școlile pe care le-am făcut.

Localnic: De un an şi jumătate, aproape doi ani de când aşa şi e o îndeletnicire. Nu are altă activitate şi caută o îndeletnicire.

Benoni: Dacă apreciază din suflet, bravo lor. Nu-mi place să fac omul trist. Omul trist nu-mi place. Îmi place omul să fie vioi, vesel. Nu pot să ştiu ce se întâmplă mâine dar când pot desenez. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Benoni, bărbatul de 68 de ani fără adăpost care înfrumuseţează Sectorul 3. Trecătorii îi aduc mâncare, haine, dar şi culori cu care să deseneze