Antena Meniu Search
x

Video Biserica din România care îi sperie pe enoriaşii care îi trec pragul. Cum arată în interior

O biserică veche de două secole din Hunedoara pare mai degrabă o casă a groazei. Localnicii, dar şi turiştii care ajung în zonă, ies înfricoşaţi din lăcaşul de cult. Pe pereţi, lângă icoane, şi-au făcut loc picturi cu oameni torturaţi de diavoli. Nimeni nu ştie cine le-a pictat, însă localnicii spun că au fost făcute pentru ca oamenii să se teamă de judecata de apoi şi să urmeze calea cea dreaptă. 

de Marius Alexoiu

la 20.09.2022, 16:50

Vezi și

Situată între dealuri, la poalele Munţilor Apuseni, biserica mică şi albă din satul Almaş Sălişte pare un lăcaş de cult obişnuit. Din exterior. Enoriaşii care-i trec pragul rămân însă îngroziţi. Pe pereţi, imaginile unor diavoli stau laolaltă cu cele ale icoanelor sfinţilor. 

Enoriaș: Dincolo e femeia care n-are copii, femeia desfrânată, jos femeia care doarme duminică dimineaţă în momentul liturghiei şi femeia care doarme când toarce. 

"Scenele păcatului", aşa cum numesc preoţii picturile, continuă cu morarul şi cârciumarul care îşi fură clienţii. Sătenii le-au găsit rapid un rost: să bage spaima în cei care au de gând să păcătuiască.

Localnic: Scenele alea arată pacostea sau pedeapsa care se duce asupra femeilor și asupra bărbaților. pe lumea cealaltă. Categoric îi sperie, păi da, credința asta că un popor nu piere atât timp cât are o lege o credință și o limba.

Pe acelaşi subiect

Preoții au o altă părere despre biserica cu "draci pictați" din Hunedoara

Gabriel Miricescu, preot: Este până la urmă o transpunere iconografică a învățăturii Sfintei Scripturi despre viața veșnică și cea de-a două venire a mântuitorului Iisus Hristos, respectiv cu răsplătirea fiecărui om care a trăit pe pământ în funcție de faptele pe care le-a săvârșit.

Picturi asemănătoare se mai găsesc şi în alte două biserici vechi din Hunedoara, dar şi în alte zone ale ţării precum judeţele Maramureş şi Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Biserica din România care îi sperie pe enoriaşii care îi trec pragul. Cum arată în interior