Video Biserica din România care îi sperie pe enoriaşii care îi trec pragul. Cum arată în interior
O biserică veche de două secole din Hunedoara pare mai degrabă o casă a groazei. Localnicii, dar şi turiştii care ajung în zonă, ies înfricoşaţi din lăcaşul de cult. Pe pereţi, lângă icoane, şi-au făcut loc picturi cu oameni torturaţi de diavoli. Nimeni nu ştie cine le-a pictat, însă localnicii spun că au fost făcute pentru ca oamenii să se teamă de judecata de apoi şi să urmeze calea cea dreaptă.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Surse: Rusia încearcă să influenţeze alegerile din România. Cum vrea Kremlinul sa deturneze procesul electoral
Situată între dealuri, la poalele Munţilor Apuseni, biserica mică şi albă din satul Almaş Sălişte pare un lăcaş de cult obişnuit. Din exterior. Enoriaşii care-i trec pragul rămân însă îngroziţi. Pe pereţi, imaginile unor diavoli stau laolaltă cu cele ale icoanelor sfinţilor.
Enoriaș: Dincolo e femeia care n-are copii, femeia desfrânată, jos femeia care doarme duminică dimineaţă în momentul liturghiei şi femeia care doarme când toarce.
"Scenele păcatului", aşa cum numesc preoţii picturile, continuă cu morarul şi cârciumarul care îşi fură clienţii. Sătenii le-au găsit rapid un rost: să bage spaima în cei care au de gând să păcătuiască.
Localnic: Scenele alea arată pacostea sau pedeapsa care se duce asupra femeilor și asupra bărbaților. pe lumea cealaltă. Categoric îi sperie, păi da, credința asta că un popor nu piere atât timp cât are o lege o credință și o limba.
- Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi abuzat mai multe femei. Mulţi dintre enoriaşi îi ţin partea: ''A avut...
- "Am văzut focul, era în altar". Ce ar fi provocat incendiul care a făcut scrum o biserică din Constanţa, plină...
- Un preot din Vrancea a turnat beton peste mormintele din cimitir ca să facă "pietonală". Scandal monstru: "Ne-a...
Preoții au o altă părere despre biserica cu "draci pictați" din Hunedoara
Gabriel Miricescu, preot: Este până la urmă o transpunere iconografică a învățăturii Sfintei Scripturi despre viața veșnică și cea de-a două venire a mântuitorului Iisus Hristos, respectiv cu răsplătirea fiecărui om care a trăit pe pământ în funcție de faptele pe care le-a săvârșit.
Picturi asemănătoare se mai găsesc şi în alte două biserici vechi din Hunedoara, dar şi în alte zone ale ţării precum judeţele Maramureş şi Satu Mare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰