Antena Meniu Search
x

Video Biserica Ortodoxă îi îndeamnă pe alegători să voteze candidaţii care susţin anumite valori morale

Biserica nu face campanie electorală, dar le prezintă enoriaşilor calităţile pe care candidatii trebuie să le aibă. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a postat pe site-ul său un decalog al alegătorului. Combaterea avortului, susţinerea familiei tradiţionale şi credinţa în Dumnezeu sunt cele mai importante criterii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 10.11.2020, 21:51

Vezi și
  • Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor îi îndeamnă pe oameni să ţină cont de un anumit decalog, atunci când votează
  • Alegătorii trebuie să aibă în vedere anumite valori morale
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

Alexandru Flavian Sava, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: Îndemnăm pe toţi credincioşii să aibă în vedere aceste criterii, când vor studia programele de guvernare.

Articolul despre valorile morale de care alegătorii ar trebui să ţină cont a apărut recent pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. La prima afişare, cei care vizitează pagina văd emblema religioasă şi titlul "Recomandare Pastorală".

Textul este publicat în numele Bisericii Ortodoxe Române şi cuprinde "10 criterii orientative" pentru alegerile parlamentare de luna viitoare.

Votanţii sunt îndemnaţi să pună ştampila pe candidaţii care cred în Dumnezeu, susţin activităţile religioase, promovează educaţia, formarea morală şi spirituală, apără patrimoniul cultural, resursele naturale şi mediul sau încurajează românii din diasporă să revină în ţară.

Cel mai important criteriu este cel care sprijină familia tradiţională "firească", formată dintr-un bărbat şi o femeie, susţine Biserica.

Alexandru Flavian Sava, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: Ne-am însuşit recomandările Patriarhiei. Au venit câteva recomandări pe care le-am transmis credincioşilor. Se va urmări moralitatea, nu o persoană anume, ci persoana care întrunşte toate aceste condiţii.

Sucevenii consideră că recomandările sunt de folos, însă.

''Recomandările sunt de bun simţ pentru un creştin, dar problema este că vin prea târziu. În România, în ultimii doi ani, au fost mai multe runde electorale, chiar un referendum în care BOR era direct interesată şi n-am auzit recomandări. Mie mi se pare o încercare de a drege imaginea'', afirmă un bărbat. 

''Asta e normal, aşa ştim şi noi din bătrâni. M-am căsătorit aşa cum a fost, am copii, ar fi normal cum zic ei, să fie soţ şi soţie'', spune o femeie. 

Patriarhia Română susţine că decalogul face parte dintr-un text mai vechi al Sinodului şi este de acord cu poziţia Arhiepiscopiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Biserica Ortodoxă îi îndeamnă pe alegători să voteze candidaţii care susţin anumite valori morale