Bloc construit ilegal, demolat de vecini!

Publicat: 22.12.2016, 19:38.
Actualizat: 22.12.2016, 21:15

Încă o victorie a bucureştenilor în lupta cu blocuri ridicate pe spaţiul verde. O construcţie din sectorul 4 ar trebui demolată de proprietar, după ce judecătorii au decis că a ridicat-o ilegal. Investitorul s-ar fi folosit de o autorizaţie emisă de o altă primărie.

Încă o victorie a bucureştenilor în lupta cu blocuri ridicate pe spaţiul verde. O construcţie din sectorul 4 ar trebui demolată de proprietar, după ce judecătorii au decis că a ridicat-o ilegal. Investitorul s-ar fi folosit de o autorizaţie emisă de o altă primărie.

Şantierul din imagini ar trebui să devină istorie. Construcţia trebuie dărâmată, iar în locul ei să apară, din nou, verdeaţa. Aşa au decis judecătorii.

Toate spaţiile verzi dintre blocurile ridicate în şoseaua Giurgiului 164 au fost retrocedate în anul 2000. În ultimii 4 ani, însă, au început să apară construcţii cu acte emise de sectorul vecin

În luna ianuarie, instanţa a hotărât definitiv că acest teren este pe raza sectorului 4. Cu toate acestea, o lună mai târziu, primăria sectorului 5 a emis o autorizaţie pentru un bloc cu două etaje.

Construcţia declarată ilegală de către judecători în urmă cu două săptămâni nu este singura. De un an, un dezvoltator se luptă să nu demoleze blocul ridicat la un metru de alt imobil. În ultimii 8 ani, însă, doar 3 clădiri au fost şi demolate în Capitală.

Câteva zeci de bucureşteni, din acelaşi cartier, au fost la un pas să nu mai poată întra în blocuri. Noul proprietar al spaţiul verde a pus gard inclusiv pe stradă. Gardul care aproape bloca accesul în scara de bloc a dispărut doar după presiunile locatarilor, dar şi după ce primăria de sector i-a promis investitorului că se vor înţelege.

Potrivit ONG-urilor, în Capitală există aproximativ 800 de autorizaţii de construire cu probleme. O singură asociaţie a primit 200 de sesizări într-un singur an. Cele mai multe probleme sunt în cartierele Bucureştii Noi, Floreasca, Militari şi Berceni.

Citește și
Social • ieri la 21:00
Foto
Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Social • ieri la 19:46
Foto
O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO