Antena Meniu Search
x

Bloc evacuat în Galați, din cauza unui sac de gunoi

S-a dat alarma într-un cartier din Galaţi, după ce locatarii unui bloc au reclamat că simt un miros suspect puternic. Zeci de persoane au fost evacuate şi au stat ore în şir în frig cu hainele pe care au apucat să le ia pe ei.

de Redactia Observator

la 18.12.2019, 11:12

Vezi și

S-a dat alarma într-un cartier din Galaţi, după ce locatarii unui bloc au reclamat că simt un miros suspect puternic. Zeci de persoane au fost evacuate şi au stat ore în şir în frig cu hainele pe care au apucat să le ia pe ei. După ce au verificat amănunţit, reprezentanţii ISU au concluzionat că nu este niciun pericol şi că mirosul ar fi provenit de la un sac de gunoi, uitat de câteva zile pe casa scării, în care se aflau substanţe de curăţenie.

Alarma s-a dat în jurul orei 16. O locatară care a simţit mirosul puternic a sunat la 112. A vorbit cu mai mulţi vecini, care aveau senzaţii de sufocare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au evacuat cele 31 de persoane de pe scară.

Oamenii au fost nevoiţi să stea ore bune în frig doar cu ce aveau pe ei şi câteva pături. Un localnic a venit în ajutor şi a adus persoanelor evacuate şi pompierilor ceai fierbinte.

A fost mobilizat inclusiv un echipaj CBRN venit special de la Brăila, care a identificat de la ce a pornit totul - un sac de gunoi.

Totodată autorităţile au stabilit şi că în bloc se folosiseră cantităţi mari de detartrant şi clor, iar substanţele, odată ajunse în canalizare, au produs o reacţie chimică ce a sporit mirosul înţepător. Oamenii au fost sfătuiţi, ca la intrarea în apartamente să le aerisească bine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Bloc evacuat în Galați, din cauza unui sac de gunoi