Antena Meniu Search
x

Bloc pentru oameni nevoiași, din Făgăraş, furat bucată cu bucată. Clădirea a fost lăsată în paragină şi trebuie dărâmată

Situaţie revoltătoare în Făgăraş. Un bloc cu locuinţe sociale, terminat doar în proporţie de 90 la sută, acum un deceniu, dispare bucată cu bucată. Clădirea, care nu a fost folosită niciodată, este acum o ruină, aşa cum vedeţi în imagini. Autorităţile locale nu s-au obosit să o conserve ori să o pună sub pază, aşa că din imobil oamenii fură orice material poate fi valorificat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 05.03.2021, 09:21

Vezi și
  • Blocul pentru oameni nevoiaşi a fost ridicat în urmă cu aproximativ 10 ani.
  • Blocul nu a fost dat în folosinţă pentru că firma constructoare a intrat în faliment înainte de terminarea lucrărilor.

Această ruină era, în 2010, o clădire frumoasă, cu opt apartamente. În blocul cu locuinţe sociale, finanţat de Consiliul Judeţean Braşov, urmau să fie cazate opt familii nevoiaşe. Însă lucrările au fost făcute doar în proporţie de 90 la sută.

Mihaela Chicomban, purtător de cuvânt Consiliul Județean Brașov: Valoarea acestei investiţii a fost de aproape 500.000 de lei. A fost o chestiune legată de firma constructoare care am înţeles că a dat faliment şi cumva a dispărut. 

De atunci, beneficiarul investiției n-a mai făcut nimic pentru continuarea lucrărilor sau măcar pentru a împiedica degradarea imobilului. 

Clădirea a fost ridicată în urmă cu aproximativ zece ani, din fonduri ale Consiliului Județean Brașov. Nu a fost predată niciodată autorităților din Făgăraș și acum a ajuns așa cum o vedem.

Blocul lăsat în paragină, în Făgăraş, trebuie dărâmat

Nici de păzit n-a păzit-o nimeni, așa că, timp de un deceniu, s-a furat tot ce s-a putut din ea.

Gheorghe Sucaciu, primar Făgăraș: Investitorul nu s-a preocupat să-l întrețină și să-i asigure paza necesară. Noi am fi vrut să facem acest lucru, dar, nefiind un imobil al nostru, nu puteam cheltui bani, pentru a face întreținere și pază.

În urmă cu două zile s-a prăbuşit şi plafonul dintre parterul și etajul clădirii. Chiar şi aşa, ruinele sunt în continuare înțesate cu oameni care fură de acolo tot ce se poate. De la lemn și vată minerală, la bucăți de metal. Acum, singura soluție este dărâmarea blocului. Iar paguba de aproape jumătate de milion de lei rămâne în bugetul Consiliului Județean Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bloc pentru oameni nevoiași, din Făgăraş, furat bucată cu bucată. Clădirea a fost lăsată în paragină şi trebuie dărâmată