Antena Meniu Search
x

Blocuri izolate ca la loto

Zeci de familii aşteaptă să câştige ca la loto un bloc izolat termic. De ani de zile, au fost puşi pe lista de investiţii. Şi în loc să "urce" în clasament, blocurile lor, "coboară". Ajung la coada listei

Vezi și

Zeci de familii aşteaptă să câştige ca la loto un bloc izolat termic. De ani de zile, au fost puşi pe lista de investiţii. Şi în loc să "urce" în clasament, blocurile lor."coboară". Ajung la coada listei

Practic mai trebuie să aştepte alţi câţiva ani până vor plăti facturi mai mici la căldură. Locatarii acuză primăria sectorului 6 că reabilitează blocuri în funcţie de interese. Cei de la primărie recunosc că au modificat listele cu blocuri, dar nu spun cum au stabilit clasamentul.

Pereţi scorojiţi și acoperiţi de igrasie: aşa arată un bloc dintr-o capitală europeană. Şi nu de ieri de azi, ci de ani de zile. Oamenii şi-au pus speranţa în programul de reabilitare. Acum cinci ani, blocul era pe poziţia 131 pe lista de reabilitări termice. Acum apare pe poziţia 254.

Iarna, o familie plăteşte peste 400 de lei la întreţinere. Dar acestă sumă nu garantează şi temperaturi mari în casă. Căldura se pierde. La fel cum s-a pierdut şi numerotarea blocurilor pe lista de reabilitări termice.

Reprezentanţii primăriei recunosc că au schimbat listele de două ori în ultimii 4 ani, dar nu explică şi cum au stabilit ordinea în care se face reabilitarea.

Anul acesta, 32 de blocuri au intrat în programul de reabilitare. Fiecare a costat în medie 2,6 milioane de lei. De anul viitor, specialiştii din primărie promit că vor face o altă listă cu nişte criterii clare: cât de multă căldură pierde blocul, mărimea şi vechimea blocului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Blocuri izolate ca la loto