Antena Meniu Search
x

Blue Monday 2023. De ce 16 ianuarie este cea mai tristă zi din an

Ziua de luni, 16 ianuarie 2023, este dedicată în aproape întreaga lume "fenomenului" Blue Monday, fiind considerată de către specialişti, şi nu numai, drept cea mai tristă zi din an.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 13:08

Blue Monday 2023. 16 ianuarie este considerată cea mai tristă zi din an
Blue Monday 2023. 16 ianuarie este considerată cea mai tristă zi din an - Profimedia
  • Blue Monday pică, în fiecare an, în a treia zi de luni din luna ianuarie.

Legenda spune că Blue Monday a apărut în urmă cu aproape 20 de ani, ca punctul culminant al unei renumite campanii de publicitate. Ulterior, fenomenului Blue Monday i-au fost atribuite mai multe conotaţii negative astfel încât s-a împământenit ideea că Blue Monday este cea mai tristă zi din an.

Se consideră că Blue Monday cade de fiecare dată în a treia zi de luni din luna ianuarie, presupunându-se că este prima dată când oamenii conştientizează cu adevărat că sezonul sărbătorilor de iarnă a trecut şi urmează un nou an plin de muncă şi momente dificile.

S-a ajuns chiar într-acolo încât specialiştii din Ţara Galilor să dezvolte o formulă de calcul care să arate că, într-adevăr, Blue Monday este cea mai tristă zi din an. S-au luat în calcul mai mulţi factori precum vremea, datoriile, facturile la utilităţi, dar şi ideea că cei mai mulţi dintre oameni urăsc ziua de luni.

Când pică Blue Monday în următorii ani

Pe acelaşi subiect

După cum spuneam, se consideră că Blue Monday pică, întotdeauna, în a treia zi de luni din prima lună a anului. Din acest motiv, data pentru Blue Monday variază de la an la an.

Dacă anul trecut am avut Blue Monday pe 17 ianuarie, iar anul acesta avem Blue Monday pe 16 ianuarie, în 2024 Blue Monday ar urma să pice pe 22 ianuarie, iar în 2025 ar urma să pice pe 20 ianuarie.

Dacă au stabilit inclusiv o formulă de calcul pentru a demonstra că Blue Monday este cea mai tristă zi din an, trebuie spus că specialiştii au venit şi cu o serie de recomandări pentru combaterea efectelor Blue Monday.

Se recomandă, printre altele, efectuarea de exerciţii fizice regulate, odihnă, efectuarea de activităţi relaxante, stabilirea de obiective şi priorităţi, stabilirea unui buget pentru a gestiona cheltuielile, etc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Blue Monday 2023. De ce 16 ianuarie este cea mai tristă zi din an