Antena Meniu Search
x

Bolnavi batuti si umiliti in centrul pentru ingrijirea persoanelor cu handicap din Iasi

Soarta i-a ales sa poarte ei handicapul. Si, dincolo de aceasta drama, traiesc o alta. Sunt lipsiti de aparare si sunt calcati in picioare la propriu. Actele de o cruzime fara margini se petrec chiar intr-un centru pentru ingrijirea persoanelor cu handicap din Iasi.

Vezi și

La Harlau, oamenii cu dizabilitati sunt batuti, iar cei loviti sunt lasati sa zaca zile intregi plini de sange. Eventual chiar de cei batjocoriti in centru.

Imaginile arata teroarea oamenilor din centrul Harlau. Un batran cu handicap a stat mai multe zile cu o rana deschisa la cap, dupa ce a fost batut de o alta persoana cu dizabilitati.

Sangele si durerea lui n-au impresionat conducerea centrului care a fost instiintata de situatie de catre alti pacienti.

Mai mult, directorul centrului recunoaste senin ca pacientul cu capul spart nu avea nevoie de investigatii amanuntite.

Abia azi, cinci zile mai tarziu, a fost depusa o plangere la politie pe numele agresorului. Nici vorba sa-si recunoasca incompetenta si indiferenta. Desi e responsabilitatea lor sa-i supravegheze si sa-i ajute pe cei cu handicap. In schimb, ii calca in picioare la propriu.

O alta inregistrare arata cum o pacienta este calcata pur si simplu de unul dintre angajatii centrului. Dupa ce scapa de chin, tanara se ridica si incearca sa scape. Iar daca nu-i lovesc, ii ignora. Asa ca sarmanii se descurca cum pot. Unii au norocul ca prin preajma sa fie alti bolnavi care sa-i ridice de pe podea.

Multe dintre cele 267 de persoanele internate la centrul Harlau, din Iasi, povestesc cum sunt batute cu pumnii si cu biciul de catre asistentii care ar trebui sa-i ingrijeasca.

Pentru ca nu am mai suportat teroarea la care au fost supusi, unii dintre ei marturisesc ca au vrut sa-si puna capat zilelor. Totul este negat de conducerea centrului. Directorul recunoaste, insa, ca, desi ar trebui in permanenta supravegheati, pacientii sunt lasati sa se bata.

Chiar daca au mai fost instiintate si anul trecut despre abuzurile grave de la centrul Harlau, autoritatile locale nu au luat nicio masura. Este acelasi centru unde, anul trecut, o asistenta a fost filmata dansand cu pacientii.

Desi pare greu de crezut, reprezentantii Consiliului Judetean Iasi sustin ca au facut vizite inopinate si ca nu au gasit nicio neregula. Acum au inceput o alta ancheta la Harlau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bolnavi batuti si umiliti in centrul pentru ingrijirea persoanelor cu handicap din Iasi