Antena Meniu Search
x

Bolnavii din Galaţi care au nevoie de dializă rămân fără însoţitori!

Bolnavii din Galaţi care au nevoie de dializă, adio însoțitori. Au nevoie de dializă, în caz contrar vor muri, din cauză că rinichii nu le mai funcţionează!

Vezi și

Au nevoie de dializă, în caz contrar vor muri, din cauză că rinichii nu le mai funcţionează! Trebuie să facă acest tratament periodic, iar cei mai mulţi nu se pot descurca fără un însoţitor.

Pe braţe sau în scaunul cu rotile. Aşa ajung la Secţia de Dializă unii bolnavi din Galaţi. Asta pentru că 90 la sută din cei 152 de pacienţi înregistraţi au fost chemaţi la reevaluare. Primii examinaţi au şi rămas fără bani pentru însoţitor, de 700 de lei.

Unii vin de la sute de kilometri distanţă. 

La nivelul judeţului Galaţi, asociaţia care apără drepturile dializaţilor s-a sesizat imediat şi chiar nu exclude varianta unui protest în stradă.

Vasile Ceapraga, preşedintele Asociaţiei Persoanelor Dializate Galaţi: "A venit de la Bucureşti o recomandare, dar acea recomandare nu anulează în nimic, nicio lege. Cei cu insuficienţă renală cronică beneficiază de permanentizarea gradului de handicap."

Ciprian Groza, director adjunct DGASPC Galati: "Am fost cam permisivi în acordarea gradelor de handicap. Şi anume, la hemodializă, criteriile sunt de la accentuat, grav şi grav cu asistent personal. La noi, în toate cazurile, erau în grav cu asistent personal. Nu s-au schimbat criteriile, noi le interpretam mai permisiv şi în interesul beneficiarului."

Asta, chiar dacă, pentru unii, prezenţa însoţitorului este vizibil necesară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Bolnavii din Galaţi care au nevoie de dializă rămân fără însoţitori!