Antena Meniu Search
x

Copaci smulși din rădăcină în Sectorul 6 din București, pentru a pune borduri

Copaci abia înfloriţi au fost smulşi din rădăcină, iar asta i-a înfuriat pe bucureştenii care locuiesc în sectorul 6. Autorităţile locale spun că pomii vor fi relocaţi pe malul unui lac şi înlocuiţi cu alţii.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 22:17

Vezi și

Copaci abia înfloriţi au fost smulşi din rădăcină. Iar asta i-a înfuriat pe bucureştenii care locuiesc în sectorul şase. Autorităţile locale spun că pomii vor fi relocaţi pe malul unui lac şi înlocuiţi cu alţii. Specialiştii susţin însă că arborii se vor usca în noua locaţie, pentru că nimeni nu a ţinut cont că deja au înmugurit.

Pe bulevardul Iuliu Maniu din Sectorul 6, unul dintre cele mai aglomerate din Bucureşti, câţiva muncitori lucrează la montarea unor cabluri subterane.

Ca să-şi facă loc pe scuarul din mijlocul şoselei, au eliminat toate obstacolele, inclusiv zeci de copaci înfloriţi.

Locatarii blocurilor din zonă sunt revoltaţi de decizia luată de reprezentanţii primăriei, mai ales că, spun ei, nu au fost consultaţi înainte de demararea lucrărilor.

Pomii deja înfloriţi, greu de recuperat

Totul face parte dintr-un plan mai amplu, menit să schimbe faţa întregii zone, spun reprezentanţii primăriei sectorului sase.

Cât despre copacii smulşi din rădăcini, vor fi relocaţi pe malul unui lac din apropiere. Specialiştii susţin însă că sunt şanse mici ca pomii să îşi mai revină.

"Eu mă îndoiesc că au vreo şansă să-şi revină pomii. Ei pot spune că au, dar eu mă îndoiesc să aibă vreo şansă, în condiţiile în care ei sunt înfloriţi. Pentru că în timpul înfloritului metabolismul e foarte activ", este mesajul transmis de Dorel Hoza, pomicultor.

În cadrul proiectului de reamenajare a bulevardului, va fi eliminat gardul de fier din jurul scuarului central, vor fi montate borduri noi şi va fi schimbat sistemul de iluminat.

Iar în locul pomilor scoşi, autorităţile locale au transmis că vor fi plantaţi alţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copaci smulși din rădăcină în Sectorul 6 din București, pentru a pune borduri