Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Boxer din Iași, "condamnat" la fapte bune înainte de Crăciun după ce a bătut crunt un medic, în trafic

Proces inedit la Iași! Un medic anestezist, lovit cu sălbăticie de un fost boxer într-un conflict în trafic, a avut puterea de a-l ierta pe agresorul lui, care risca o pedeapsă drastică, cerându-i acestuia să ajute două tinere bolnave.

de Redactia Observator

la 13.12.2018 , 12:07

Proces inedit la Iași! Un medic anestezist, lovit cu sălbăticie de un fost boxer într-un conflict în trafic, în urmă cu câțiva ani, a avut puterea de a-l ierta pe agresorul lui, care risca o pedeapsă drastică, cerându-i în schimb să ajute două tinere bolnave.

Bătut cu sălbăticie pentru că nu s-a dat din fața mașinii

Povestea începe în anul 2015, când medicul Daniel Rusu, din cadrul Institutului Regional de Oncologie, a fost bătut cu sălbăticie de fostul pugilist ieșean Iulian Cosmei în timp ce se afla într-o stație de autobuz.

Articolul continuă după reclamă

Pe 19 august 2015, Daniel Rusu se afla în staţia de autobuz de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi discuta la telefon cu soţia sa. Supărat că nu se dă din faţa maşinii lui, Iulian Cosmei a coborât din automobil şi l-a lovit cu pumnul în faţă de mai multe ori, până ce medicul a căzut.

Pe acelaşi subiect

Medicul Rusu a ajuns la spital cu trei fracturi la nivelul oaselor feţei, potrivit actelor medicale depuse la dosar, respectiv baza orbitei, maxilarul şi osul zigomatic, scrie ziaruldeiasi.ro.

Medic anestezist din Iasi, batut crunt de un fost pugilist, în trafic

După ce inițial a plecat de la locul agresiunii, Iulian Cosme s-a întors să vadă în ce stare se afla medicul. Fostul boxer şi-a cerut scuze, motivând că era nervos.

Medicul anestezist a fost supus unor intervenții chirurgicale el având, în primă fază, nasul şi maxilarul zdrobite, dar și dificultăţi în a respira.

Iertat pentru fapta sa înainte de Crăciun

Trei ani mai târziu, Iulian Cosmei și Daniel Rusu au ajuns în fața judecătorilor, unde, surpriză, cei doi au ales "să se împace".

Pugilistul agresor a fost "iertat" de victima sa, după ce a acceptat să ajute financiar două tinere bolnave, chiar înainte de Crăciun, dar și să promită că nu va mai comite astfel de fapte în viitor.

Astfel, zilele trecute, el a făcut două donaţii către două tinere din Iași, aflate în situații critice.

Fostul boxer Iulian Cosmei, condamnat la fapte bune dupa ce a batut un medic

Cosmei a demonstrat, în faţa judecătorilor, că a achitat 1.000 de euro familiei Anei Maria Tănasă, o fată de 18 ani, din comuna ieşeană Valea Lupului, care este paralizată la pat de trei ani după ce a fost lovită, în 2015, pe o trecere de pietoni, de un comisar de la Garda de Mediu.

Boxerul a ajutat tot cu 1000 de euro un medic rezident din Iași, Sabina Dorofte, diagnosticată cu tumoră cerebrală și care are nevoie de ajutor pentru intervenţiile medicale extreme de costisitoare.

„Clientul meu, domnul doctor Daniel Rusu, a înţeles faptul că rolul procesului penal nu este doar de a pedepsi vinovatul, ci şi de a preveni alte fapte sociale negative. În prag de sărbători l-am îndrumat pe domnul Cosmei să-şi îndrepte fapta social negativă cu alte fapte positive. S-au bucurat mult atât Sabina Dorofte, cât şi Ana Maria Tănasă, care, deşi nu poate vorbi şi este paralizată, va beneficia de mai multe şedinţe de kinetoterapie din aceşti bani“, a declarat Sandra Grădinaru, avocata anestezistului, pentru Ziarul de Iași.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Boxer din Iași, "condamnat" la fapte bune înainte de Crăciun după ce a bătut crunt un medic, în trafic