Antena Meniu Search
x

Braşov, cel mai vizitat oraş turistic din ţară, în scenariul roşu

Cel mai vizitat oraş turistic al ţării, Braşovul, este de câteva zile în scenariul roşu. Creșterea rapidă a numărului de infectări cu noul coronavirus a determinat autoritățile locale să ia măsuri sanitare speciale.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 30.10.2020, 14:38

Vezi și
  • Primii afectaţi sunt, ca şi în primăvară, cei care activează în domeniul horeca.
  • Proprietarii de restaurante spun că supravieţuiesc în această perioadă doar datorită livrărilor la domiciliu.

S-au închis muzeele, iar restaurantele nu mai au voie să primească clienţii în spaţiile interioare. Cei care vor să viziteze totuşi oraşul în acest weekend trebuie să ştie că măştile sunt obligatorii şi în spaţiile publice deschise.

Altă dată plin de turişti, centrul Braşovului este aproape pustiu zilele acestea. Nici localnicii nu prea mai ies din case de când rata de infectare a depăşit, şi aici, pragul critic de 3 la mia de locuitori. 

Pentru a limita răspândirea virusului în condiţiile în care spitalele sunt deja pline, autorităţile au impus noi restricţii. Iar masca de protecţie a devenit obligatorie şi pe stradă. 

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: Şcolile pentru 14 zile vor trece prin modul de funcționare online, sunt suspendate activitățile în restaurantele și spațiile închise 

Primii afectaţi sunt, ca şi în primăvară, cei care activează în domeniul horeca. Proprietarii de restaurante spun că supravieţuiesc în această perioadă doar datorită livrărilor la domiciliu şi faptului că vremea le permite să ţină încă terasele deschise. 

Adrian Poenaru, reprezentant restaurant: Am avut și noi o gură de aer cu sezonul care a fost. Încercăm și noi să ne revenim, când începusem să revenim, o luăm din nou de la capăt și nu știu, încercăm să supravieţuim.

Localitatea cea mai afectată de noul val al pandemiei este Predeal, cu o incidență de 3,8 la mia de locuitori.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Braşov, cel mai vizitat oraş turistic din ţară, în scenariul roşu