Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Incendiul de la COLECTIV a fost provocat! “Se ştia, mă! Ştia şeful din minister… Şi Oprea”

Declarațiile unui fost colonel STS, prins în flagrant de DNA, aruncă în aer cazul incendiului din clubul Colectiv. Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât nu este foarte clar dacă procurorul de caz, care a citit stenogramele unor discuţii incredibile, a sesizat DIICOT pentru că afirmaţiile ofiţerului STS susţin o teorie extremă: incendiul de la Colectiv a fost provocat.

Declarațiile unui fost colonel STS, prins în flagrant de DNA, aruncă în aer cazul incendiului din clubul Colectiv. Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât nu este foarte clar dacă procurorul de caz, care a citit stenogramele unor discuţii incredibile, a sesizat DIICOT pentru că afirmaţiile ofiţerului STS susţin o teorie extremă: incendiul de la Colectiv a fost provocat.

O astfel de ipoteză este, legal, similară cu organizarea unui act terorist pe teritoriul României. Indiciile privind o asemenea posibilitate ar fi trebuit să plece urgent către DIICOT care are atribuţii legale să ancheteze persoanele acuzate de acte teroriste, scrie frip.ro.

Personajul amintit mai sus a fost săltat de procurorii anticorupție când lua 30.000 de euro de la un investigator sub acoperire. Ofiţerul STS a fost înregistrat în timpul unei discuţii în care lasă să se înţeleagă că deţine informaţii despre persoane care ar fi organizat provocarea incendiului de la clubul Colectiv, incendiu soldat cu 63 de morţi.

Fiind vorba de un ofiţer al unui serviciu secret, implicaţiile acestor stenograme sunt uriaşe. Legal, aceste afirmaţii sunt indicii privind posibilitatea existenţei unei conspiraţii care, dacă este erală, reprezintă efectiv un act de terorism comis pe teritoriul României. Legal, DNA ar fi trebuit să sesizeze DIICOT pentru a verifica temeinic aceste indicii.

Ştefan Enache, colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a fost trimis în judecată, pe 29 decembrie 2015, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, conform adevarul.ro.

Ofiţerul se ocupa de interceptări şi de bruiaj, şi a spus în interceptările prezentate de DNA că la Colectiv s-ar fi pus foc.

INTERCEPTĂRILE DE LA DOSAR ÎN CARE FOSTUL COLONELUL SPUNE CĂ LA COLECTIV S-AR FI PUS FOC

“Investigator sub acoperire: Ne întâlnim undeva la un restaurant, la ceva?

Ştefan Enache: Vii p-aici, treci p-aici, că eu sunt până seara târziu, că sunt cu bugetul, că până termin cu bugetul, m-au căpiat.

Investigator sub acoperire: Da?

Ştefan Enache: Acum e la CSAT plecat. I-am făcut toate mapele. Am tras o mapă uite aşa, toată mapa.

Politician PSD: Mamă vor să vină ăştia să facă revoluţie…

Ştefan Enache: Păi să vină, că eu sunt din 91 aicea, şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.

Politician PSD: Dacă nu ne-nţelegem… guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş …

Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la… poţi să spui… Eu ştiu ce a fost acolo la… când au dat ăia foc. Eu le-am spus “d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.

Politician PSD: Zici că a fost provocare?

Ştefan Enache: Provocare…

Politician PSD: Provocare, ă?

Ştefan Enache: Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister… Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri “nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost… specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…

Politician PSD: I-a stropit, i-a…?

Ştefan Enache: Ce vorbeşti… Şi gazul ăla dezvoltă 2.000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.

Investigator sub acoperire: Mergem să vedem şi blocul ăla?

Ştefan Enache: Da, putem să mergem”, se arată în stenograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: Incendiul de la COLECTIV a fost provocat! “Se ştia, mă! Ştia şeful din minister… Şi Oprea”