Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: SCANDALUL ia amploare la Floreasca: 22 de medici de la UPU-SMURD sunt demisionari. Medic: “Asistenţii îşi scriu şi ei demisiile”

Noi demisii s-au înregistrat, joi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, unde conflictul continuă şi după demisia managerului Sorin Păun. Medicul Gabriela Bratosin a spus că la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor şi că şi ceilalţi 9 doctori din UPU-SMURD au anunţat că vor recurge la acest gest, însă nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile. De asemenea, şi asistenţii medicali au decis să demisioneze.

Noi demisii s-au înregistrat, joi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, unde conflictul continuă şi după demisia managerului Sorin Păun. Medicul Gabriela Bratosin a spus că la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor şi că şi ceilalţi 9 doctori din UPU-SMURD au anunţat că vor recurge la acest gest, însă nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile. De asemenea, şi asistenţii medicali au decis să demisioneze.

Medicul Gabriela Bratosin de la UPU-SMURD Floreasca a spus că demisia managerului nu rezolvă în totalitate situaţia, pentru că la spital sunt pobleme grave de funcţionare, una dintre acestea fiind legată de lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

“Noi am luat deja o decizie. Nu vrem o negociere cu fiecare în parte, noi vrem să fim lăsaţi să ne facem treaba, să ne facem meseria, să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activităţii atât în spital, cât şi în prespital, pentru că cel care are de suferit, într-un final, este pacientul. Dacă nu va fi o ciclicitate în asigurarea medicaţiei vom ajunge iar în situaţia în care am ajuns acum o lună, acum două luni şi, dacă se continuă, la un moment dat nu o să mai avem nimic şi nu o să avem cu ce să tratăm pacienţii. De-asta am ajuns aici”, a declarat medicul Gabriela Bratosin.

Articolul continuă după reclamă

Ea a mai spus că la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor din UPU-SMURD Floreasca, iar asistenţii medicali din tura de joi îşi scriu şi ei demisiile.

“Asistenţii din tura de azi îşi scriu demisiile şi ei. Sunt 22 de demisii de la medici primari şi rezidenţi. Ieri s-au înaintat şi demisii de la asistenţi şi fiecare tură de asistenţi îşi scrie demisiile (...) Asistenţii sunt solidari cu gestul nostru, rezidenţii sunt solidari şi ei cu gestul nostru şi au cerut schimbarea centrului de formare în rezidenţiat”, a afirmat Bratosin, subliniind că şi ceilalţi 9 medici de la UPU şi-au anunţat intenţia de a demisiona, numai că nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile.

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale demisionare îşi vor continua activitatea în următoarele 15 zile: “În următoarele 15 zile ne contiunăm activitatea şi, în funcţie de noua conducere care va fi numită, dacă doresc să ne continuăm activitatea o să ne-o continuăm. Managerul demisionar nu a încercat să stea de vorbă cu medicii în cursul dimineţii”.

Bogdan Opriţa, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Floreasca, a declarat, joi dimineaţă, că demisia managerului spitalului, Sorin Păun, nu va rezolva problemele dacă procedurile stabilite de acesta, care au dus la apariţia situaţiei, nu vor fi schimbate. El a mai spus că toţi medicii sunt acum la spital, dar că “sunt probleme juridice care trebuie lămurite - există preaviz pentru medicii demisionari sau nu există”.

Bogdan Opriţa a spus că acum discuţia trebuie să se axeze pe problemele generate de fostul manager şi pe remedierea acestora.

“Faptul că domnul Păun a demisionat, nu va rezolva şi problemele apărute. Noul manager va trebui să ia măsuri pentru a ne putea face meseria la parametrii corecţi. Dacă proceduri care au fost stabilite de fostul manager nu vor fi schimbate, nu se va schimba situaţia de acum”, a spus coordonatorul SMURD Bucureşti.

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia din funcţie, miercuri seară, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Vezi şi Situație tensionată la Floreasca: Managerul interimar al spitalului, Sorin Păun, a demisionat!“Vrem să fim tratați cu demnitate, ca orice ființă umană!”

Ministrul a declarat că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel târziu în luna octombrie şi că Ministerul Sănatatii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapidă a situaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: SCANDALUL ia amploare la Floreasca: 22 de medici de la UPU-SMURD sunt demisionari. Medic: “Asistenţii îşi scriu şi ei demisiile”