Antena Meniu Search
x

Video Bucureștenii se pot aștepta la o relaxare a restricțiilor: Nicuşor Dan: "O să fie o discuţie"

Capitala este sub pragul de 3 infectări la mia de locuitori pentru a doua zi consecutiv, iar bucureştenii pot să spere la o relaxare a măsurilor restrictive. Decizia va fi luată însă de Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă dacă incidenţa se va menţine sub 3. mai multe zile la rând.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 17:18

Vezi și
  • Şi Nicuşor Dan se gândeşte la relaxarea restricţiilor

Sansele ca măsurile să se relaxeze în weekend sunt din ce în ce mai mari.

Este deja a doua zi consecutivă când incidenţa se situează sub 3 cazuri la mia de locuitori, iar prefectul a anunţat deja că a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru mâine.

Iar dacă incidenţa va rămâne tot sub 3, atunci măsurile vor intra în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vorbim despre permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor", redeschiderea activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Şi Nicuşor Dan se gândeşte la relaxarea restricţiilor

Şi primarul Capitalei, Nicușor Dan, se gândeşte la relaxarea restricţiilor, dar atrage atenția că trebuie să mai așteptăm câteva zile până la o eventuală decizie.

”În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt niște cifre pe care mă uit în fiecare dimineață, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună și jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat. Când am început mandatul la sfârșit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă și chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuție în comitetul municipal pe situația asta și o să vedeți decizia pe care o să o luăm. Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează. Așa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi și acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, a declarat Nicuşor Dan la RFI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Bucureștenii se pot aștepta la o relaxare a restricțiilor: Nicuşor Dan: "O să fie o discuţie"