Antena Meniu Search
x

Cabanierii se pregătesc pentru primirea de turiști

Munții își așteaptă turiștii. Salvamontiştii au pus la punct toate traseele montane pentru cei care vor să facă drumeţii. Iar cabanierii îşi reiventează afacerile astfel încât protecţia să fie la cel mai înalt nivel. Vor ca totul să se rezolve printr-un simplu click.

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 23:29

Vezi și
  • Cabanele închiriate în regim individuale, mai apreciate în următoarele luni.
  • Cabanierii promit dezinfecție la cel mai înalt nivel.

Piatra Craiului nu și-a mai întâmpinat turiștii de aproape două luni. La cabane, pregătirile sunt însă în toi pentru turiștii care au început deja să sune pentru rezervări. 

Odată ce a intrat în cabană, turistul este sfătuit să se dezinfecteze. În cazul în care doreşte să folosească şi măşti de protecţie poate folosi măști de protectie. Acestea îi sunt puse la dispoziţie. Pentru servirea mesei, proprietarul cabanei pune la dispoziţie bucătăria complet utilată, iar mâncarea poate fi servită şi în veselă de unică folosinţă. 

Dorin Drăgoi, cabanier: Deja am un număr de rezervări mai mare decât în anii trecuţi. Cei care oferă cabane individuale, de familie, probabil că anul acesta vor avea un sezon bun.

O familie care vrea să închirieze o cabană în masivul Piatra Craiului trebuie să scoată din buzunar 300 de lei pe noapte. Iar grupurile de turişti nu se vor intersecta. 

Mihaela Moholea, cabanier: Faţă de anii precedenţi vom lăsa o zi spaţiu între turele care vin şi cele care pleacă, astfel încât să avem suficient timp pentru igienizare, fiert veselă, dezinfectat totul.

Cabanierii au înregistrat pierderi uriaşe până acum, pe care speră să le recupereze în perioada următoare. Pentru o protecţie sporită, unii se gândesc să aplice sistemul self-check-in. O yală specială va genera un cod de acces în momentul în care se face rezervarea şi plata. 

Iubitorii muntelui sunt aşteptaţi și la Rânca. 

Constantin Pănescu, cabanier: Am pregătit cabanele şi am făcut dezinfecţie, dezinsecţie. Mai facem şi noi câte ceva pe lângă ele. Rânca, la cota 1.700, pe Transalpina, mama turismului montan românesc, tot timpul găsesc să facă câte ceva. Sunt trasee pe munte, la Lacul Gâlcescu, Petrimanu, Galbenu, dar nu numai. În schimb, cred că o relaxare la munte, în aer curat, după două luni de zile de stat în casă cred că prinde bine.

Chiar şi aşa, în drumeţiile pe poteci de munte, turiştii vor fi nevoiţi să păstreze distanţa pentru a evita orice risc de îmbolnăvire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cabanierii se pregătesc pentru primirea de turiști