Antena Meniu Search
x

Video Cafeneaua din Bucureşti unde clienţii sunt întâmpinaţi de zeci de pisici. Proprietara le îngrijeşte şi le caută familii pentru totdeauna 

Suntem cei mai mari iubitori de pisici din Europa, arată studiile. Cu toate astea, mulţi preferă să hrănească animalele pe stradă sau în faţa blocului, nu să le ia şi în casă. Primăria Capitalei anunţă că va steriliza gratuit 6.000 de feline. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.09.2023, 20:34

Vezi și

Curioase şi jucăuşe, pisicile sunt o companie minunată în casă. Iulia adună de patru ani pisici maidaneze de pe străzi. Le duce la veterinar, le deparazitează şi apoi le creşte în curtea cafenelei ei. Acum are grijă de 24 de pisici.

Iulia Covor, patron cafenea: Este un motănel de 2 luni. L-am găsit pe stradă, mieuna foarte tare, probabil a fost abandonat sau născut de o pisicuţă din cartier. Sunt ținuți în carantină, testați pentru bolile virale, deparazitaţi. După ce sunt sănătoşi sunt şi vaccinaţi și abia după ce sunt vaccinaţi, sterilizați, ținuți în carantină pot să stea aici cu celelalte pisici pentru că nu vrem să răspândim bolile.

Până acum a reuşit să dea spre adopţie peste 100 de pisici

Iulia Covor, patron cafenea: Ideea este să le găsim case. Le găsim familii responsabile, în general. Facem interviuri de adopţie, facem contract de adopţie. Nu le dăm dacă nu sunt într-un mediu sigur.

Pe acelaşi subiect

Pe străzile din Bucureşti, găseşti la tot pasul pisici de stradă. Multe sunt obişnuite cu viaţa fără stăpân, altele îşi caută unul. Pisici maidaneze găsim, în special, în spatele blocurilor, cu zecile. Mare atenţie însă dacă vreţi să adoptaţi o astfel de felină pentru că iniţial trebuie să mergeţi să îi faceţi un set complet de analize.

Investigaţiile complete costă câteva sute de lei. Specialiştii le recomandă celor care vor să facă marele pas să adpte o pisică de pe stradă în loc să dea banii pe una din petshop. Multe din animalele vândute în magazine pot veni cu diferite boli sau probleme de sănătate. Şi pisicile maidaneze trebuie tinute in carantina daca mai sunt şi alte animale de companie in casa

Ada Ionescu, medic veterinar: Recomandarea mea este să existe o perioadă de carantină de cel puţin două săptămâni. Semnele clinice pot să constea în apatie, lipsa poftei de mancare, vărsături, modificări ale scaunului şi mucoase palide sau chiar icterice.

Grecia si Turcia sunt cele mai prietenoase ţări cu felinele

Pisicile sunt agreate peste tot, chiar in restaurante sau magazine, iar oamenii si au facut un obicei din a le da apa si mancare.

Iulia Covor, patron cafenea: S-au inmulţit pisicile maidaneze pe străzile din Bucureşti. Sunt foarte multe. Din păcate, sunt foarte multe, la orice pas găseşti pisici.

Ada Ionescu, medic veterinar: Este important să mergem cu ea la medic, să ne spună câteva lucruri despre ea: vârstă, sex, să vadă dacă are paraziti, să ne spună cum trebuie să începem schema de vaccinare, ce hrană trebuie să îi dăm. Setul standard de analize depinde ft mult de vârsta animalului. Poate să inceapă de la pana in 100 de lei pana la câteva sute de lei. Depinde si de complexitatea analizelor dar eu zic că 500 de lei este un preţ mediu pentru analize complexe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cafeneaua din Bucureşti unde clienţii sunt întâmpinaţi de zeci de pisici. Proprietara le îngrijeşte şi le caută familii pentru totdeauna