Antena Meniu Search
x

Câinele salvamontist s-a făcut dascăl

Helios, singurul câine din România specializat în salvarea victimelor din avalanşă, a devenit dascăl pentru alţi 8 patrupezi. Îi învaţă cum să intervină, pe munte, în situaţii de urgenţă

Vezi și

Helios, singurul câine din România specializat în salvarea victimelor din avalanşă, a devenit dascăl pentru alţi 8 patrupezi. Îi învaţă cum să intervină, pe munte, în situaţii de urgenţă

Athos are 11 luni şi se pregăteşte să devină specialist în căutarea şi salvarea victimelor din avalanşe. Urmează cursuri de specialitate şi se antrenează cu profesionişti.

În aceeaşi serie de cursanţi se află şi Dara. Are aproape 5 luni, dar este pregătită să salveze oameni neajutoraţi, blocaţi de avalanşe, în zonele muntoase.

Iar elevii învaţă de la cel mai bun profesor. De la Helios. Un Border Collie, singurul câine din România cu brevet de salvare a victimelor din avalanşă. La rândul lui, Helios s-a specializat tocmai în Franţa, unde a urmat mai multe luni cursuri de pregătire şi formare. Acum, este colegul salvamontiştilor din Argeş.

În caz de necesitate, Helios trebuie să ajungă la victimă şi să sape în locul în care aceasta se află. Helios este şi poliglot. Deşi primeşte comenzile de lucru în franceză, răspunde perfect şi la cererile în limba română ale stăpânului.

Tocmai dexteritatea lui Helios i-a convins pe salvamontişti să înfiinţeze o unitate canină, specializată în recuperarea victimelor din avalanşe. Astfel că opt câini au fost selectaţi pentru a participa la primul stagiu de verificare şi brevetare a unităţilor canine pentru avalanşă. Cursurile au fost organizate la Padina, în munţii Bucegi, iar examenul final se va da, evident, în prezenţa lui Helios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Câinele salvamontist s-a făcut dascăl