Antena Meniu Search
x

Câinii, cei mai buni prieteni în perioada de izolare

Cei care au animale de companie trec mai uşor de perioada de izolare, spun specialiştii. Pe lângă faptul că au un motiv în plus să iasă mai mult din case, câinii, cei mai buni prieteni ai omului, ne alungă sentimentele de singurătate şi plictiseală.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 17:45

Vezi și
  • Zeci de câini fără stăpân aşteaptă o familie.
  • Multe din animale au fost abandonate pe străzi.

Aşa că autorităţile locale din Hunedoara au un motiv în plus să-i îndemne pe locuitori să adopte patrupedele din adăpostul primăriei. Zeci de câini fără stăpân aşteaptă acum să-şi găsească un cămin iubitor.

În padocul care aparţine Primăriei Hunedoara, îşi duc zilele zeci de câini fără stăpân.

Dan Boubouţanu, primar Hunedoara: Suntem singurul UAT care avem un adăpost al nostru. Pe lângă acest adăpost de stat avem pe raza municipiului Hunedoara şi un adăpost privat care ne ajută foarte mult. Pt cs după ce căţeii sunt ridicaţi de pe stradă de noi, sunt ridicaţi, microcipaţi. Oamenii de la acel ONG vin, iau căţeii şi îi dau spre adopţie.

Maidanezi sau de rasă, patrupedele aşteaptă să îşi găsească un cămin iubitor. Multe din animalele din adăpostul hunedorean au fost abandonate pe străzi de cei care se săturaseră să le poarte de grijă.

Alin Todescu, sef adapost public Hunedoara: Aş ruga toţi deţinătorii de animale de companie, indiferent de vârsta lor să nu-i abandoneze. Mai bine să apeleze la serviciile noastre, îşi vor găsi, cu siguranţă stăpân.

Posesorii de câini spun că patrupedele sunt o adevărată mană cerească în această perioadă de autoizolare la domiciliu.

Motivate de studiile psihologilor autorităţile hunedorene fac apel la populaţie să adopte un căţel din adăpost. Peste 18.000 mii de lei sunt cheltuiţi lunar pentru hrana animalelor abandonate.

Cei care au animale de companie spun că este o bucurie să îţi trăieşti viata alături de acesti micuti prierteni. Şi conducerea adăpostului public face apel la proprietarii de câini sa nu-i mai abandoneze.

Alin Todescu, şef adapost public Hunedoara: Spune ca ii roaga sa nu-i mai arunce, sa-i aduca la adapost.

Primarul Hunedoarei spune ca a demarat această campanie pentru că nu este de acord cu eutanasierea cainilor fara stăpân.

Dan Boubouţanu, primar Hunedoara: Spune ca el nu crede in eutanasiere, ca dau bani, dar cum sa o omori.

Autorităţile îi indeamnă pe cei care iubesc animalele să îşi indrepte atentia si către cainii comunitari şi să îi ingrijeasca si iubeaască ca pe un adevărat partener de joaca si viata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Câinii, cei mai buni prieteni în perioada de izolare