Antena Meniu Search
x

Călătorii cu avionul ar putea fi testați de coronavirus pe aeroport (Video)

Un test covid pe aeroport ar putea să-i scutească de izolare la domiciliu pe cei care vin din ţări cu număr mare de cazuri. Este solicitarea venită la Comisia Europeană din partea transportatorilor aerieni. Nu se ştie cine anume va plăti pentru acest test, însă e de aşteptat să aibă efect şi în buzunarul pasagerului. Măsura ar urma să pună pe picioare aviaţia, după luni întregi în care aeroporturile au stat aproape goale.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 24.09.2020, 22:20

Vezi și
  • Testarea de coronavirus ar dura 15 minute.
  • Un test de coronavirus pe aeroport ar costa 10 euro.

Oricine călătoreşte cu avionul va trece, înainte de check-in, pe la standul de testare pentru Sars-cov-2. Companiile aeriene cer de la Comisia Europeană să se impună această regulă, tocmai pentru a resuscita zborurile afectate de pandemie. 

Cristian Gagheș, distribuitor echipamente medicale: Este o excelentă măsură de triaj prin care se pot reduce costurile ulterioare cu pacienţii. Un test este gata în 15 minute şi preţul este în jur de 10 euro pe bucată. 

Indiferent dacă această măsură va fi implementată de Ministerul Sănătăţii, de aeroport, ori de fiecare companie aeriană în parte, cert este că preţul acestui test va fi suportat, direct sau indirect, tot de pasager. 

Măsura ar urma să înlocuiască şi izolarea la domiciliu în cazul celor care vin din ţările cu un număr ridicat de infectări. 

Pasager: Scot bani din buzunar, dar ştiu că atunci când ajung în ţară sunt liber, nu zice nimic nimeni. 

Pasageră: Decât să stau închisă în casă două săptămâni, prefer testul. 

În România, lista ţărilor galbene nu a mai fost actualizată de pe 29 august.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: Noi aşteptăm să vedem decizia generală la nivel european. O decizie pe abordarea comună a măsurilor, mai ales a măsurilor transfrontaliere: se impun teste sau se impune carantină. 

Sunt mulţi cei care aveau călătorii programate, la care au renunţat din cauza posibilităţii izolării. 

Elena Răducanu, turistă: Categoric că e foarte incomod ca după o vacanţă plăcută să vii să stai două săptămâni închisă în casă. 

Mihaela Crăciun, director agenţie de turism: Oamenii simt nevoia de vacanţe şi îşi doresc să meargă să se relaxeze. Sunt foarte mulţi turişti care ne dau telefoane zilnic când se va putea călători, când se va putea pleca. 

28 de ţări din Europa impun diferite forme de restricţii cetăţenilor români. Una dintre ele este Anglia, acolo unde muncesc foarte mulţi români şi pentru care eliminarea măsurii de carantină ar fi utilă. 

Gabriela Petre, manager resurse umane: Anglia are nevoie de oameni calificaţi, de mecanici auto, de asistente, de vopsitori. Au nevoie de foarte mulţi români. 

Săptămâna acesta ar urma să se ia o decizie la nivel european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Călătorii cu avionul ar putea fi testați de coronavirus pe aeroport (Video)