Antena Meniu Search
x

Călătorie în timp pe urmele Imperiului Roman, în localitatea Călugăreni din Mureş

Soldaţii romani au "invadat" localitatea Călugăreni din Mureş. S-au luptat pe stradă, chiar în locul unde a fost descoperit cel mai important sit roman din zonă.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 14:48

Vezi și
  • Incursiunea în timp a fost un real succes.
  • Pasionaţii de istorie au venit să trăiască o clipă în vremea romanilor. 

Situl a devenit loc de pelerinaj pentru pasionaţii de istorii, dar mai ales pentru fanii Imperiului Roman. Pe lângă faptul că pot vedea personaje din acele vremuri, iubitorii de istorie află şi cum se trăia în urmă cu un mileniu.

O călătorie în timp pe vremea când romanii îşi extindeau încă Imperiul. Aşa ne simţim când păşim în situl arheologic de la Călugăreni.

Printre ruinele castrului roman, putem afla despre viaţa soldaţilor, echipamentul militar dar şi despre instalaţiile de apă pe care le-au construit romanii.

Szilamer Panzel: Să arătăm în măsura posibilităţilor şi spăturile care se desfăţoară 

în momentul actual la Călugăreni. Ne-am bucurat că am avut şi o vizita a romanilor.  În momentuil de faţă se desfăşoară cercetări arheologice la castrula uxiliar din Călugăreni.

Puteţi învăţa şi cum să va fabricaţi propriul parfum din plante aromatice,  aşa cum obişnuiau să facă doamnele în urmă cu mai bine de o mie de ani. 

Szilamer Panzel: Am încercat să folosim plante aromatice folosite în perioada romană. Tandafir, mentă, rozmarin, busuioc, lavanda. Romanii foloseau foarte multe plante aromatice. Şi totul era foarte condimentat al ei mâncarea, parfumruile şi condimentele erau, mai ales mediteranene. Oamenii de rând foloseau săculeti cu plante aromatice pe care le puteau culege ei singuri din impreurimi. 

Incursiunea în timp a fost un real succes, zeci de pasionaţi de istorie au venit să trăiască pentru o clipă în vremea romanilor. 

Şi pentru ca experienţa să fie cât mai aproape de cea de acum o mie de ani , în parcul arheologic urmează să fie reconstruită clădirea pretoriei şi a comandamentului roman, evident după specificul și arhitectura acelor vremuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Călătorie în timp pe urmele Imperiului Roman, în localitatea Călugăreni din Mureş