Antena Meniu Search
x

Video Călătoriile cu bacul peste Dunăre au fost reluate. Turiştii care vor să viziteze Clisura Dunării profită de fiecare moment

Veşti bune pentru turiştii care vor să viziteze Clisura Dunării. După un an şi jumătate de pauză, călătoriile pe fluviu, între România şi Serbia, au fost reluate. Şi de-o parte şi de cealaltă, vestea a fost primită cu încântare.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 21:19

Vezi și

Călătoria către malul sârbesc începe din Moldova Nouă şi oferă o privelişte spectaculoasă asupra Clisurii Dunării. Fluviul leagănă uşor bacul iar turiştii pot admira pe îndelete peisajul.

Turistă: Când eram copil nu era aşa ceva.

Turistă:  Am simţit şi aerul cât de plăcut e aici şi e linişte, chiar ce căutam în zilele astea.

Odată ajunşi în portul sârbesc, turiştii pot vizita Cetatea Golubăţ, o fortăreaţă medievală care a rezistat în faţa a 120 de tentative de cucerire. Tot acolo se află Mănăstirea Tumane, un lăcaş de cult care datează din secolul 14. De neratat sunt şi restaurantele cu specific sârbesc din oraş.

Pe acelaşi subiect

Turistă: Suntem foarte fericiţi că feribotul funcţionează din nou, suntem foarte fericiţi pentru că vom avea mai mulţi turişti.

Timp de un an şi jumătate bacul Baziaş 4 a stat în port. Restricţiile din pandemie au oprit complet turismul în Moldova Nouă.

Eugen Baleanu, promotor turism: Investim foarte mult în infrastructura necesară dezvoltării turismului. Mă refer aici în special la instalaţiile portuare necesare dezvoltării plimbărilor pe Dunăre, care lipsesc cu desăvârşire

Ion Chisăliță, primar Moldova Nouă: Trecerea frontierei cu bacul reprezintă o pârghie importantă de dezvoltare a turismului din zonă.

Un bilet costă 20 de lei, iar cei care vor să îşi ia maşina trebuie să mai scoată din buzunar încă 60 de lei. Copiii, elevii şi studenţii au reduceri. Aventura în Clisura Dunării continuă şi după călătoria cu bacul. Turiştii pot vizita Insula Ostrov, o oază de verdeaţă la doar 3 kilometri de port, la care se ajunge cu şalupa în doar câteva minute.

Turistă: Am fost la Cazanele Dunării; mergem spre insula Ostrov, fiică-mea e mare iubitoare de cai şi sperăm să vedem câţiva cai sălbatici

Pe Insula Ostrov trăiesc 130 de cai sălbatici şi peste 50 de tipuri de pasări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Călătoriile cu bacul peste Dunăre au fost reluate. Turiştii care vor să viziteze Clisura Dunării profită de fiecare moment