Antena Meniu Search
x

Video Calvarul de pe "drumul corporatiştilor" devine istorie: Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit. Cât vor dura lucrările

Primăria Capitalei promite: drumul corporatiştilor spre muncă va fi mult mai uşor. Artera Dimitrie Pompeiu, din nordul Capitalei, renumită pentru ambuteiajele din fiecare dimineaţă şi seară, va fi lărgită la 4 benzi de circulaţie, iar tramvaiul va circula doar pe mijloc. Vestea mai puţin bună este că bulevardul va fi blocat parţial, timp de 3 ani. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.03.2023, 20:12

Vezi și

În fiecare dimineaţă şi seară, 30.000 de bucureşteni ajung la serviciu pe bulevardul Dimitrie Pompeiu. Pe şoseaua supranumită şi drumul corporatiştilor, traficul e un calvar.

Şofer: Este foarte aglomerată zona. 

Şofer: E trafic greu de tot. A devenit foarte aglomerat. De luni până vineri de la ora 6.30 - 7 până la 8 se blochează tot. 

Infrastructura nu a ţinut pasul cu dezvoltarea zonei. Tot mai multe firme şi-au deschis sedii în Pipera. 

Pe acelaşi subiect

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Avem obligaţia să venim cu sistematizarea care a întârziat mult prea mult în acea zonă. 

Şofer: La orele de vârf, oribil. Foarte aglomerat, de la un capăt la altul. 

Primăria vrea să lărgească bulevardul la patru benzi

Primăria vrea să lărgească bulevardul la patru benzi. 

Andreea Milea, reporter Observator: Liniile vor fi transformate în alte două benzi de circulaţie pentru maşini, iar tramvaiul va circula doar pe mijlocul drumului. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Cea mai bună parte este ca exproprierea pe acea zonă este foarte foarte mică şi nu implica vreo demolare în afară de o cabină de pază. 

Tramvaiul de pe bulevard va fi conectat cu o altă linie din apropiere. 

Andreea Milea, reporter Observator: Liniile 16 şi 36 care în prezent trec pe bulevardul Dimitrie Pompeiu vor fi conectate cu linia 5. Legătura se va face chiar pe aici, spre bulevardul Barbu Văcărescu. Doar că, pentru tramvai şi pentru orice alt mijloc de transport, panta de aici este extrem de abruptă şi atunci primăria va trebui să modifice întreaga zonă. 

Pentru asta, linia cinci ar putea fi mutată.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Fie vorbim de păstrarea liniei de tramvai pe acelaşi amplasament pe Barbu Văcărescu, fie vorbim de o linie în buclă care să urce acea înclinaţie care să conecteze cele 2 şine. 

Vatman: Eu ştiu, dacă or avea loc... şi când or face treaba asta? Cine ştie în ce secol? 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Cel târziu la mijlocul anului viitor execuţia poate începe.

Şantierul va dura 3 ani

Şantierul va dura 3 ani, iar pe perioada lucrărilor se va circula alternativ. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Traficul, o să ne cerem scuze bucureştenilor, dar, la final, această străpungere va rezolva problema în acea zona pentru că astăzi îţi ia cel puţin jumătate de oră să ieşi de pe o stradă adiacentă pe pompeiu.

Proiectul ar putea fi făcut în parteneriat cu primăria Sectorului 2. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Eu sunt deschis să colaborez, inclusiv financiar.

Întreg proiectul va costa peste 100 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Calvarul de pe "drumul corporatiştilor" devine istorie: Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit. Cât vor dura lucrările