Antena Meniu Search
x

O campanie a Poliţiei Române stârneşte reacţii virulente

Este isterie pe internet după cea mai nouă campanie de informare lansată de Poliţia Română. "Alcoolul nu te face mare" - este mesajul care ar trebui să ajungă la copii, în condiţiile în care, în ţara noastră, 80% dintre adolescenţi au băut măcar o dată.

de Redactia Observator

la 03.10.2019, 21:35

Vezi și

Este isterie pe internet după cea mai nouă campanie de informare lansată de Poliţia Română. "Alcoolul nu te face mare" - este mesajul care ar trebui să ajungă la copii, în condiţiile în care, în ţara noastră, 80% dintre adolescenţi au băut măcar o dată. Videoclipul controversat a fost văzut deja de peste 60 de mii de oameni şi a stârnit reacţii puternice. Părinţii condamnă scenele nonconformiste şi limbajul străzii din text. 

Este videoclipul care a uimit internetul. În scene non-conformiste şi pe ritmuri rap, trupa "Şatra B.E.N.Z" transmite ceea ce ar fi trebuit să fie un mesaj de conştientizare. Dar versurile controversate au stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare. 

Campania Poliţiei Române are rolul de a-i determina pe minori să nu consume alcool. În 24 de ore de la lansare, videoclipul a devenit viral. Peste 60.000 de oameni l-au văzut şi au postat comentarii. 

"Opriţi planeta, vreau să cobor!" şi "Data viitoare mai bine mă căutaţi cu nişte numerar şi vă face băiatu' nişte versuri mult mai bune decât astea. Şi aşa poate o să lovească unde trebuie piesa ca berbecu' în uşă la 6 dimineaţa" sunt doar două dintre reacţii.

Poliţia a reacţionat şi ea după scandalul iscat pe internet. Reprezentanţii spun că elevii trebuie convinşi cu un mesaj creativ. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Campania a fost lansată în urma unei statistici îngrijorătoare. 

În România, numărul minorilor care consumă alcool este destul de mare, spun specialiştii. Un studiu recent arată că 80% dintre adolescenţi au consumat alcool cel puţin o dată în viaţă. 30% dintre ei au făcut asta înainte să împlinească vârsta de 13 ani.

Campania "Alcoolul nu te face mare" este desfăşurată la nivel naţional încă din 2006, iar videoclipul devenit viral acum nu a fost realizat din bugetul Poliţiei Române ci din cel al partenerilor de campanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O campanie a Poliţiei Române stârneşte reacţii virulente