Antena Meniu Search
x

Video Campaniile de vaccinare împotriva HPV și a rujeolei, un eșec. Cinci femei mor zilnic de cancer de col uterin, în România

Campaniile de vaccinare sunt un eşec în România. Avem seruri suficiente, dar cei responsabili nu reuşesc să informeze oamenii care sunt beneficiile imunizării. Ultimul vaccin inclus în programul naţional, împotriva HPV, destinat fetiţelor cu vârste între 11 şi 14 ani, este o enigmă pentru cei mai mulţi părinţi.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 21.05.2021, 21:01

Vezi și
  • Şi campania de vaccinare împotriva COVID începe să bată pasul pe loc

Printr-o postare pe Facebook. Aşa anunţă Ministerul Sănătăţii demararea vaccinării împotriva HPV în acest an. Nicio informaţie despre beneficiile administrării serului. 40.000 de doze de vaccin vor ajunge în scurt timp în cabinetele medicilor de familie. Cu ele vor fi vaccinate, gratuit, fetiţele care au între 11 şi 14 ani. Nu şi băieţii, deşi medicii cer de mai mult timp includerea lor în program pentru că şi ei sunt purtători ai virusului. HPV este un virus care poate duce, în anumite condiţii, la apariţia cancerului. Anul trecut au fost vaccinate mai puţin de 30.000 de fetiţe prin programul ministerului.

Eva Cristescu, medic de familie: Fetele pentru care noi am depus cererile din timp au apucat de au depăşit vârsta de 14 ani. Au trebuit să cumpere părinţii.

România, pe primul loc la mortalitatea din cauza cancerului de col uterin

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea din cauza cancerului de col uterin. În fiecare an, în jur de 3.300 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Jumătate dintre ele pierd lupta cu această boală. Aşadar, în fiecare zi, cinci femei mor din cauza unei boli care poate fi prevenită prin vaccinare.

Radu Vlădăreanu, medic ginecolog: Este un cancer îngrozitor, un cancer care nu doare, care nu sângerează decât în fazele terminale. Celelalte ţări dezvoltate au început să vaccineze de ani buni şi băieţii .

După un eşec al campaniei de vaccinare anti HPV din anul 2008, când au fost aruncate doze nefolosite, nu au fost făcute campanii pentru a încuraja imunizarea. 

Campania de vaccinare împotriva rujeolei, un eșec

A eşuat şi campania de vaccinare împotriva rujeolei. O boală care a ucis 64 de copii în ultimii ani în ţara noastră. Ultima statistică oficială arată că mai puţin de 75 la sută dintre copii erau vaccinaţi cu serul ROR, deşi ar fi trebuit să fie 95%.

Şi campania de vaccinare împotriva COVID-19 bate pasul pe loc. Ieri, mai puţin de 30.000 de persoane s-au vaccinat la nivel naţional cu prima doză de ser. Jumătate - faţă de acum o lună. 

Acest centru de vaccinare e mai mult gol. Acum vin cam 400 de oameni pe zi. Faţă de 600, cât veneau săptămânile trecută. Tinerii sunt cel mai puţin interesaţi de vaccinarea anti COVID-19. 

România a atins pragul de 95% din copii vaccinaţi, aşa cum cere Organizaţia Mondială a Sănătăţii, doar pentru un singur vaccin: BCG, cel care ne protejează de tuberculoză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Campaniile de vaccinare împotriva HPV și a rujeolei, un eșec. Cinci femei mor zilnic de cancer de col uterin, în România